HomeΚΡΗΤΗΑπαντούν με κινητοποιήσεις στα προαπαιτούμενα

Απαντούν με κινητοποιήσεις στα προαπαιτούμενα

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις που θα έχουν τη μορφή της στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στις 11, 12 και 15 Ιανουουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή την Παρασκευή 12/1 νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του. Τώρα χρειάζεται μαζική μαχητική απάντηση

Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες.

Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά).

Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς».

Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι΄ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε προβλέπει μεγάλη μείωση επιχορήγησης στα Δημόσια Νοσοκομεία (μείον 363 εκατ. ευρώ) και στον ΕΟΠΥΥ (μείον 230 εκατ. ευρώ). Για τις άκρως αναγκαίες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών, επιστημονικού, παραϊατρικού κλπ) ούτε λόγος!! Μόνο στο ΠαΓΝΗ υπάρχουν 550 κενές οργανικές θέσεις. Οι δυσμενείς επιπτώσεις θα είναι αδιαμφισβήτητες και στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά και στους μόνιμους, αφού η στόχευση είναι η σταδιακή «απεμπλοκή» της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας. Στα πλαίσια αυτά ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

  • Την Πέμπτη11/1 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8-10 πμ και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για την αγωνιστική απάντηση που θα δοθεί τις επόμενες μέρες.
  • Παρασκευή12/1 μέρα κατάθεσης πολυνομοσχεδίου- αγωνιστικές δράσεις.
  • Την Δευτέρα 15/1 8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7πμ – 3μμ και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Αύξηση των δαπανών για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία –πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.»
Διαφήμιση
Διαφήμιση