Ολοένα και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται τα τελευταία χρόνια στα κέντρα υγείας της υπαίθρου του νομού Ηρακλείου, ακόμη και για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων , καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι ποιοτικά αναβαθμισμένες, αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης, αφού η εξέταση σε αυτά είναι…δωρεάν.

Στην πλειοψηφία τους στα Κέντρα Υγείας του νομού παρέχεται ακόμη και εξειδικευμένη παρακολούθηση αρκετών ασθενειών, εξασφαλίζοντας για τους ασφαλισμένους μία πλήρη εικόνα της κατάστασης της υγείας τους με σωστή φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση.

asthenoforo

Αν και τα προβλήματα που παρουσίαζαν αρκετά Κέντρα Υγείας παλαιότερα, στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ήταν αρκετά και σημαντικά, τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost η γιατρός και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Κέντρων Υγείας Κορνηλία Μακρή, υπάρχει σαφή βελτίωση της εικόνας των μονάδων αυτών υγείας, με τους γιατρούς που υπηρετούν σε αυτά να διαθέτουν τα απαραίτητα εφόδια για να μπορούν αποτελεσματικά να κάνουν το καθήκον τους.

“Αν εξαιρέσουμε τα μικρά προβλήματα που υπάρχουν κατά καιρούς με τις βάρδιες των ασθενοφόρων, λόγω όμως αναρρωτικών αδειών,η κατάσταση στα κέντρα υγείας του νομού Ηρακλείου είναι αρκετά καλή. Οι ελλείψεις που παρατηρούνταν παλαιότερα, δεν υπάρχουν πλέον, καθώς τα κέντρα υγείας ενισχύονται πια και από τις τοπικές μονάδες υγείας” αναφέρει η ίδια.

Σύμφωνα με την κα Μακρή, στα αναλώσιμα που υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις παλαιότερα, τώρα πια δεν υπάρχουν, αν οι παραγγελίες γίνουν εγκαίρως.

analosima

“Φροντίζουμε να παραγγέλλουμε εγκαίρως τα αναλώσιμα που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του κάθε κέντρου υγείας κι έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό γιατί πλέον δεν εξαρτόμαστε από το νοσοκομεία, τα οποία ό,τι περίσσευε μας το έδιναν, αλλά κάνουμε κατευθείαν την παραγγελία στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Ακόμη και το θέμα με τα ασθενοφόρα, που προκύπτει καμιά φορά, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση” προσθέτει η κα Μακρή.

Όπως επισημαίνει η γιατρός, ο κόσμος εμπιστεύεται την πρωτοβάθμια μονάδα υγείας ακόμη και για χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης, διότι αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά.

“Η κίνηση μας τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική. Στα περισσότερα Κέντρα Υγείας ακόμη και χρόνια νοσήματα αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά με τακτική παρακολούθηση. Ο κόσμος μένει στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, γιατί η δουλειά που γίνεται είναι ποιοτική” τονίζει η κα Μακρή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση