HomeΕΛΛΑΔΑΙταλία: Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βγει αυτόνομα στις αγορές

Ιταλία: Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βγει αυτόνομα στις αγορές

Εντός του 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη θετική οικονομική πορεία της χώρας μας αναφέρεται, σε τηλεγράφημά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Πιο αναλυτικά, με αναφορά στο έτος που μόλις άρχισε και τις επικείμενες εξελίξεις, γράφει ότι «οκτώ χρόνια μετά την μεγάλη κρίση που έφερε τα πάνω κάτω στην καρδιά της Ευρώπης, η Ελλάδα μπορεί επιτέλους να εγκαταλείψει τον δρόμο των υποχρεωτικών διασώσεων και να βγει και πάλι αυτόνομα στις αγορές».

Το Ansa αναφέρει ότι «η διαφορά της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων με τα γερμανικά, μειώθηκε στις 336 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2010». Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η διαφορά αυτή, είναι μικρότερη και από εκείνη της 23ης Απριλίου 2010, όταν τότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να προσφύγει στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ «το 2012 το σπρεντ είχε αγγίξει το ανώτατο επίπεδο των 3.440 μονάδων».

Το ιταλικό πρακτορείο αναφέρει ότι τον Αύγουστο λήγει το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και «δεν αποκλείεται, από εκεί και πέρα, η Ελλάδα να μπορέσει να τα καταφέρει μόνη της, εγκαταλείποντας τον μέχρι τώρα υποχρεωτικό δρόμο των διεθνών διασώσεων».

Στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «σύμφωνα με αναλυτές της HSBC, με προσφυγή σε ειδικό και ενισχυμένο πρόγραμμα επιτήρησης, μετά από τον επόμενο Αύγουστο τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να κριθούν κατάλληλα για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Το Ansa, τέλος, μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «σημαντικό στόχο» την πλήρη επιστροφή στις αγορές το 2018, και ότι ο ίδιος υπογράμμισε την μείωση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση