HomeHL-WorldΕπιμένει η Τουρκία: Περιμένουμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών

Επιμένει η Τουρκία: Περιμένουμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών

Δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τουρκία επιμένει και περιμένει την έκδοση των 8 στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Αυτό  μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η δήλωση Μποζντάγκ ήλθε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι για κυβερνητική θέση, κι όχι για προσωπική τοποθέτηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος, «όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα» και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, «εκδίδονται», προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των κρατών, πάντα μέσα από το διάλογο.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση, αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή κρίθηκε από το εφετείο. Ο αιτών άσυλο που συμμετείχε σε πραξιοκόπημα, επιστρέφεται το συντομότερο δυνατό. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο Αιγαίο. Τονίζουμε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων αυτών, μέσω του διαλόγου. Περιμένουμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση