HomeΚΡΗΤΗΕξονυχιστικοί έλεγχοι για το πλοίο με την πυρίτιδα

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για το πλοίο με την πυρίτιδα

Κλιμάκιο λιμενικών από τον Πειραιά συμμετέχει στις έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οδηγήθηκε το μεσημέρι το φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ υπό σημαία Ζανζιβάρης, με εμπορευματοκιβώτια, το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από ρεσάλτο των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου ως ύποπτο για τη μεταφορά παράνομου φορτίου.

ploio-andromeda2

Το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, με 8μελές πλήρωμα αλλοδαπών ναυτικών, είχε θεωρηθεί ύποπτο για παράνομο φορτίο και για τον λόγο αυτό είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα καθώς είχε εντοπιστεί να πλέει αρχικά στο Λιβυκό πέλαγος και στη συνέχεια στη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης. Το φορτηγό  είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, φορτωμένο με εμπορεύματα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και πυρίτιδα με τελικό προορισμό την Αιθιοπία. Ωστόσο, η διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ δεν του επιτράπηκε λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας με αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα και να βρεθεί νότια της Κρήτης.

Το αίτημα που υπέβαλε ο καπετάνιος για να καταπλεύσει στους Καλούς Λιμένες δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να κινηθεί προς τη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης. Ωστόσο, οι λιμενικές αρχές το είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση. Στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, κατελήφθη με ρεσάλτο των λιμενικών και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αυτή τη στιγμή παραμένει αγκυροβολημένο στον προβλήτα 5 του λιμανιού όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αρχών με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου από τον Πειραιά που έφτασε στο Ηράκλειο. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρει, το φορτίο της πυρίτιδας που μεταφέρει είναι νόμιμο.

ploio-andromeda3

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση