HomeΚΟΣΜΟΣΥΠΕΞ Ουγκάντας: Καμία συμφωνία με το Ισραήλ για φιλοξενία 35.000 μεταναστών

ΥΠΕΞ Ουγκάντας: Καμία συμφωνία με το Ισραήλ για φιλοξενία 35.000 μεταναστών

«Δεν ξέρω από που ήρθε αυτή η πληροφορία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας αρνήθηκε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για να φιλοξενήσει χιλιάδες Αφρικανούς αιτούντες άσυλο, οι οποίοι καλούνται από την ισραηλινή κυβέρνηση να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης.

«Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία με το Ισραήλ για τη φιλοξενία των περίπου 35.000 αιτούντων άσυλο, κυρίως από την Ερυθραία και το Σουδάν. Δεν ξέρω από που προήλθε αυτή η πληροφορία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας Ορυέμ Οκέλο.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές του Ισραήλ έδωσαν στους αιτούντες άσυλο από την Αφρική, οι οποίοι διέφυγαν από τον πόλεμο και τις εκτελέσεις, ένα τελεσίγραφο 90 ημερών να «επιστρέψουν στη χώρα τους ή σε μία τρίτη χώρα, – την οποία δεν κατονομάζουν- ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης. Η ισραηλινή Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης δήλωσε ότι όσοι εγκαταλείψουν τη χώρα πριν από τον Απρίλιο θα λάβουν 3.500 δολάρια ΗΠΑ, αεροπορικά εισιτήρια, ενώ θα τους δοθούν περαιτέρω κίνητρα για μετεγκατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αφρικανοί μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στις χώρες απ’ όπου κατάγονται, όπως και στην Ουγκάντα ή στη Ρουάντα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση