HomeΕΛΛΑΔΑΒενιζέλος: Η κυβέρνηση αποτελεί πολιτικό βάρος για την ανάκαμψη της χώρας

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αποτελεί πολιτικό βάρος για την ανάκαμψη της χώρας

Σε συνέντευξη του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πολιτικό βάρος, το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, που εμποδίζει την ανασυγκρότηση» τόνισε επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δε θέλουν συναίνεση, απλά κατασκευάζουν εχθρούς» σημείωσε και αναφέρθηκε στην ένταση που υπάρχει στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη.

«Οι αντίπαλοι νιώθουν πως απειλούνται, αυτό δείχνει την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά και αποδέχθηκε ως ειλικρινή τη δήλωση Τσίπρα για εκλογές το 19′, καθώς ξέρει ότι θα τις χάσει και ότι το μόνο που ενώνει την κυβέρνησή του είναι η νομή της εξουσίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε υπέρ της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής και επισήμανε ότι «η χώρα θα μπορούσε να είναι σε πολύ διαφορετικό σημείο σήμερα, χωρίς την υποχώρηση του 2015».

«Η έξοδος στις αγορές δε σημαίνει τίποτα, η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια, αλλά χωρίς άλλα λεφτά με πολύ χαμηλά επιτόκια» ανέφερε σε συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την έθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009 επισήμανε ότι την ευθύνη είχε η κυβέρνηση Καραμανλή και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διαχειρίστηκε την κατάσταση υπό πίεση.

«Το 2007- 2009 υπήρξε πλήρης εκτροχιασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους Τούρκους στρατιωτικούς:

«Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι με την απλοϊκή προπαγάνδα με την οποία απευθύνεται στο εσωτερικό ακροτατήριο μπορεί να απευθύνεται και στη διεθνή κοινότητα» σημείωσε και χαρακτήρισε σπάνιο φαινόμενο τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση κατασκευάζει τη θεωρία ότι μπορούμε να τους δικάσουμε εμείς για εσχάτη προδοσία σε ξένη χώρα» συνέχισε και έθεσε το ερώτημα αν θα πρέπει να εμπλακούν τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια.

«Είναι ένας μηχανισμός παραγωγής προβλημάτων σε βάρος της χώρας και του κράτους δικαίου» κατέληξε.

Για το Σκοπιανό:

«Πήγε να κατασκευαστεί ένα τέχνασμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει και τους ΑΝΕΛ να διαφωνούν, αυτό δεν πέτυχε» ξεκίνησε την τοποθέτησή του «ο κ. Καμμένος δε μπορεί να συνεχίσει να παίζει αυτό το παιχνίδι».

«Η Ελλάδα δέχεται ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προδιορισμό για κάθε χρήση» υπογράμμισε και ζήτησε να ενημερωθεί η αντιπολίτευση όταν πλέον η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις.

Ως προς τη στάση της αντιπολίτευσης τη διαχώρισε από τις εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες ξεκαθάρισε ότι το μόνο κριτήριο θα πρέπει να είναι το εθνικό συμφέρον.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση