HomeHL-WorldΣήμερα αναμένεται να αρχίσει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι

Ποιοι υπουργοί θα μείνουν στις θέσεις τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει ο ανασχηματισμός στη Βρετανία, με την Τερέζα Μέι να έχει προαναγγείλει από χθες πως πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, μετά την αναγκαστική παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντάμιαν Γκριν τον Δεκέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τα ρεπορτάζ βρετανικών μέσων ενημέρωσης, οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομίας, Εσωτερικών και Brexit αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους.

Η Μέι ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας σε ευαίσθητη ισορροπία ενώ επιχειρεί να διαχειριστεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρίσκεται επίσης υπό πίεση για να αντιμετωπίσει διάφορα εσωτερικά ζητήματα.

«Προφανώς, η αποχώρηση του Ντάμιαν Γκριν πριν από τα Χριστούγεννα σημαίνει πως ορισμένες αλλαγές πρέπει όντως να γίνουν, και θα κάνω ορισμένες αλλαγές» δήλωσε η Μέι χθες στο BBC. Στις δηλώσεις της είπε πως ο ανασχηματισμός θα αρχίσει σύντομα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αμετακίνητοι φαίνεται να μένουν ο Μπόρις Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Φίλιπ Χάμοντ στο υπουργείο Οικονομικών, η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ και ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Η Μέι αναμένεται να ανακοινώσει και τον αντικαταστάτη του Γκριν, θέση σημαντική, με την ευθύνη να διατηρήσει την ενότητα στο υπουργικό συμβούλιο, που είναι διχασμένο σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση του Brexit.

Όπως γράφει σήμερα η Daily Telegraph, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να δημιουργήσει και μια νέα θέση, με τον κάτοχό της να ασχολείται με την ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου για τις προετοιμασίες εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για το εμπόριο. Είναι ένα ενδεχόμενο που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει, ωστόσο προετοιμάζεται και γι’ αυτό το απευκταίο σενάριο.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι αλλαγές έχουν στόχο να ενταχθούν νεότερες γυναίκες και μη λευκοί βουλευτές στο υπουργικό συμβούλιο, σε μια απόπειρα να βελτιωθεί η εικόνα του κόμματος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση