HomeHL-WorldΝετανιάχου: Πρέπει να καταργηθεί η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Νετανιάχου: Πρέπει να καταργηθεί η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

«Λάδι στη φωτιά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου που ζητά να κλείσει η Υπηρεσία του ΟΗΕ για την Αρωγή και την Απασχόληση των Παλαιστίνιων προσφύγων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την υπηρεσία αντι- ισραηλινή, δηλώνοντας μάλιστα ότι στόχος της είναι η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.

«Η ίδια η ύπαρξη του UNRWA διαιωνίζει το πρόβλημα των παλαιστίνιων προσφύγων λόγω της αφήγησης για το λεγόμενο δικαίωμα της επιστροφής, ο πραγματικός σκοπός του οποίου είναι η καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ», υποστήριξε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού του συμβουλίου.

«Συμφωνώ απόλυτα με την σκληρή κριτική του προέδρου Τραμπ κατά της Υπηρεσίας Αρωγής και Απασχόλησης του ΟΗΕ. Είναι μια υπηρεσία που διαιωνίζει το παλαιστινιακό προσφυγικό πρόβλημα. Επίσης κατοχυρώνει τη ρητορική του αποκαλούμενου δικαιώματος της επιστροφής, με στόχο να εξαφανίσει το κράτος του Ισραήλ. Για αυτό η Υπηρεσία Αρωγής και Απασχόλησης του ΟΗΕ στα Παλαιστινιακά Εδάφη πρέπει να κλείσει».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια, ειδικά για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την ώρα που η Ύπατη Αρμοστεία ασχολείται με τους πρόσφυγες στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας τόνισε ότι έχει εντολή από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και σκοπός της είναι να συνεχίσει να παράσχει τις υπηρεσίες της μέχρι να βρεθεί μια μακροχρόνια και βιώσιμη λύση για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση