Τα πάνω – κάτω φέρνουν από σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου οι εργασίες για το έργο «Διαμόρφωση Άξονα στις Λεωφόρους Δικαιοσύνης – Ίδης – Καλοκαιρινού», που ξεκινά σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, μετατρέποντας κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης και να ακολουθούν την ειδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί, καθώς κεντρικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης, διευκολύνοντας όσο το δυνατόν γίνεται την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν από σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου προβλέπουν τα εξής :

– Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ίδης και σε τμήματα των οδών Καλοκαιρινού και Ψαρομηλίγκων.

– Την αντιδρόμηση της οδού Αβέρωφ με κατεύθυνση από την Πλατεία Ελευθερίας προς την Πλατεία Κορνάρου.

– Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων στην Πλατεία Κορνάρου από την οδό Έβανς έως την συμβολή της με την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως.

erga2

– Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων σε όλο το μήκος των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη,

– Την μετατροπή της υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα κυκλικής πορείας των οχημάτων που εισέρχονται σε αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών

– Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά.

– Η τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών στον άξονα όλων των οδών Πλ. Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη για την μετατροπή τους από μονής σε διπλής κατεύθυνσης.

– Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40,

– Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

erga3

Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών.

– Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα.

– Τοποθέτηση πινακίδας Ρ-50 επί της Λ. Καλοκαιρινού, πριν τη διασταύρωση αυτής με την οδό Αγίου Μηνά.

– Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.

– Η αλλαγή της εισόδου – εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.

Επιπρόσθετα θα τοποθετηθούν οι κάτωθι πληροφοριακές πινακίδες:

– Στην οδό Έβανς και στο ύψος της οδού Μανουσογιάννη θα υπάρξει τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας με την ένδειξη ‘’ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’.

− Στην οδό Δημοκρατίας στο ύψος της οδού Βίγλας τοποθετηθούν δυο πληροφοριακές πινακίδες με την ένδειξη ‘’ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ’’

Διαφήμιση
Διαφήμιση