Από το βράδυ του Σαββάτου έχει ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων των εορτών μια και οι περισσότεροι επέλεξαν να επισκεφθούν τα χωριά τους, μακριά από τις πόλεις, οικογενειακά, όπως άλλωστε το επιβάλλουν οι ημέρες αυτές.

Αν και ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων έχει ήδη επιστρέψει στη βάση του, υπήρχαν και εκείνοι που είχαν τη δυνατότητα να παρατείνουν τις διακοπές τους μέχρι και τα Θεοφάνια, απολαμβάνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα, που αναμφισβήτητα είναι πιο έντονη στην ύπαιθρο.

Μέχρι και τώρα η επιστροφή των εκδρομέων διεξάγεται κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε ολόκληρο το νησί.

Οι άνδρες της Τροχαίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες σε κεντρικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, διότι η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη και θα πρέπει να υπακούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα η Τροχαία Ηρακλείου συνιστά στους οδηγούς να μην οδηγούν σε κατάσταση μέθης, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, να μην προχωρούν σε αντικανονικά προσπεράσματα και να μην παραβιάζουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Επίσης να μην προχωρούν σε παραβίαση προτεραιότητας, να κάνουν χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους και παιδικού καθίσματος για τα μικρά παιδιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση