Πρεμιέρα κάνει αύριο και στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη εκπτωτική περίοδος του έτους με τα καταστήματα να προσφέρουν τα προϊόντά τους σε μειωμένες τιμές μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν με καλούς οιωνούς, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλη Κουμαντάκη, η γενική αίσθηση που άφησε η εορταστική περίοδος Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προκαλεί σχετική ικανοποίηση.

«Η τελευταία εβδομάδα του 2017» λέει μιλώντας στο cretapost.gr ο κ. Κουμαντάκης «εξελίχθηκε αρκετά καλά για όλους όσοι ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο. Ευνοϊκές ήταν οι καιρικές συνθήκες ενώ την καταναλωτική διάθεση ενέτειναν και οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο. Καλά επίσης κινήθηκαν και οι τελευταίες ημέρες της εορταστικής περιόδου καθώς οι δύο γιορτές, των Φώτων και η σημερινή του Αγίου Ιωάννη, ΄΄έβγαλαν΄΄ τους Ηρακλειώτες στην αγορά. Ως γενικό συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι επικρατεί στον κλάδο σχετική ικανοποίηση, όπως άλλωστε και στον εμπορικό κόσμο και των άλλων μεγάλων πόλεων της Κρήτης».

«Ξεκινάμε με μεγάλες εκπτώσεις»

Όσο για την εκπτωτική περίοδο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Κουμαντάκης οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα από αύριο κιόλας να βρουν τα αγαθά που επιθυμούν σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές. «Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν αμέσως με μεγάλα ποσοστά μείωσης στις τιμές των προϊόντων του λιανικού εμπορίου, οπότε είναι σίγουρο πως οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν αυτό που ψάχνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου απηύθυνε και φέτος κάλεσμα στους καταναλωτές να εμπιστευτούν την τοπική αγορά και τους ντόπιους επιχειρηματίες και να τους προτιμήσουν για τις ανάγκες που δεν κάλυψαν την εορταστική περίοδο, βοηθώντας έτσι τον κύκλο της τοπικής οικονομίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πολλοί καταναλωτές, γνωρίζοντας ότι η εκπτωτική περίοδος θα ξεκινούσε αμέσως μετά τις γιορτές, προτίμησαν στις γιορτές να περιοριστούν στις απαραίτητες μόνο αγορές και να κάνουν τα ψώνια τους στις εκπτώσεις.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις από την πλευρά τους συνιστούν να γίνεται ιεράρχιση των αναγκών, αγορές με λίστα για να αποφεύγονται οι σπατάλες, έρευνα αγοράς και επένδυση σε διαχρονικής αξίας ποιοτικά προϊόντα που στις εκπτώσεις μπορούν να αποκτηθούν σε περισσότερο συμφέρουσες τιμές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση