HomeHL-SportsΠαναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο επικρατώντας με το ευρύ 4-1 του Παναιτωλικού σε παιχνίδι για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Μπακασέτας (6′), Χριστοδουλόπουλος (36′ πεν.), Αραούχο (45’+1′) και Λόπες (60′), ενώ για τον Παναιτωλικό μείωσε στο 68′ με πέναλτι ο Μοράρ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και νίκησε τον Κυριακίδη. Δεν πέρασαν παρά μόνο έξι λεπτά (12΄) και ο Μπακασέτας απείλησε εκ νέου. Το δυνατό συρτό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, καθώς ο Κυριακίδης κατάφερε να αλλάξει την πορεία της μπάλας.

Το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 36΄ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπακασέτας από τον Μύγα, διπλασίασε το γκολ της Ένωσης και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τη νίκη. Στο 41΄ ο Παναιτωλικός δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Ρόσα έκανε συρτό σουτ και ο Τσιντώτας έδιωξε όσο χρειάστηκε την μπάλα για να βρει στο δοκάρι και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος. Στο 44΄ κεφαλιά του Μοράρ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιντώτας, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αραούχο σκόραρε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από μεταβίβαση του Μπακασέτα και απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ.

Στο 49΄ ο Τσιντώτας αποσόβησε σοβαρούς κινδύνους, αφού σταμάτησε αρχικά την προσπάθεια του Μοράρ, στη συνέχεια της φάσης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μάσουρεκ, ενώ στο 51΄ απέκρουσε νέο σουτ του Μοράρ. Έτσι φθάσαμε στο 61΄ όταν ο Λόπες που μόλις είχε μπει στον αγώνα έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη. Στο 68΄ ο Παναιτωλικός σημείωσε το δικό του γκολ και μείωσε σε 4-1 με πέναλτι του Μοράρ, που κέρδισε ο Μάζουρεκ από τον Κονέ.

Ο Μπακασέτας, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και αποχώρησε, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αφού εκτός του γκολ, κέρδισε το πέναλτι που σκόραρε ο Χριστοδουλόπουλος και έδωσε την πάσα στον Αραούχο στο τρίτο τέρμα της ΑΕΚ. Πολύ καλός ήταν και ο Τσιντώτας που αποσόβησε πολλούς κινδύνους για την εστία του.

Γκολ: 6′ Μπακασέτας (ΑΕΚ), 36′ πεν. Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), 45’+1′ Αραούχο (ΑΕΚ), 60′ Λόπες (ΑΕΚ), 68′ πεν. Μοράρ (Παναιτωλικός)

Κίτρινες κάρτες: 
Μπεχαράνο, Μιχάι – Τσιγκρίνσκι, Κονέ

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69′ Μαρινάκης), Λουίς Ρότσα (60′ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46′ Κλέσιο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): 
Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (51′ Μασούντ), Κονέ, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60′ Λόπες), Αραούχο (71′ Γιακουμάκης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση