Με λαμπρότητα θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνια σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στο Ηράκλειο θα τελεστεί νωρίς το πρωί Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του μικρού Κούλε μπροστά από το Λιμεναρχείο, παρουσία εκπροσώπων της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές του νησιού:

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Τα Θεοφάνεια θα γιορτάσει και φέτος ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Το πρόγραμμα των τελετών καθαγιασμού των υδάτων στην περιοχή διαμορφώνεται ως εξής:

10:30 Λίμνη Λιβάδες Θραψανού

13:30 Τσούτσουρος Επιπλέον, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, εορτάζει η Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Καλλέργη στη Δημοτική Ενότητα Καστελλίου.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί τελετή αγιασμού των υδάτων με το παραδοσιακό έθιμο της «στέρνας».

Η Μονή βρίσκεται νοτιοανατολικά του οικισμού Σμαρίου, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Καστέλλι.

Δήμος Μαλεβιζίου

Πλούσιες εκδηλώσεις θα είναι οι εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια και στο Δήμο Μαλεβιζίου. Συγκεκριμένα ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 10.30 το πρωί στη Λυγαριά.

Θα ακολουθήσει στην Αμμουδάρα στις 10.30 (πισίνα Bravo), στον Κρουσώνα και στο λιμανάκι της Παντάνασσας στις 11 το πρωί, καθώς και στο Μαδέ, στο Παλαιόκαστρο, στην Αγία Πελαγία και στο Φόδελε στις 12 το μεσημέρι.

Δήμος Βιάνου

Με λαμπρότητα θα γιορτάσει τα Θεοφάνια και ο Δήμος Βιάννου. Στις 9.30 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία Κερατόκαμπος.

Θα ακολουθήσει στις 10.15 ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Άρβης και στις 10.30 στην παραλία της Ψαρής Φοράδας.

Στις 10.40 θα γίνει ο αγιασμός στην παραλία Τέρτσα και τέλος στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι του Καστρίου, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

 Δήμος Πλατανιά

Πλούσιο το πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανίων και στο Δήμο Πλατανιά. Σύμφωνα με αυτό θα λάβουν χώρα οι εξής τελετές αγιασμού των υδάτων:

Στις 10.15 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι του Πλατανιά, ενώ θα ακολουθήσει στις 10.30 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Γερανίου.

Στις 10.45 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Ταυρωνίτη και στις 11.00 π.μ., ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία των Καμισιανών.

Επίσης στις 11.00 π.μ., θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι Κολυμβαρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση