HomeΚΟΣΜΟΣΗ Κίνα προσφέρει βίζα για 10 χρόνια σε Νομπελίστες και ταλέντα «υψηλού επιπέδου»

Η Κίνα προσφέρει βίζα για 10 χρόνια σε Νομπελίστες και ταλέντα «υψηλού επιπέδου»

Κίνητρα σε ξένους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μακρόχρονη βίζα σε υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες από το εξωτερικό θα εκδώσει η Κίνα. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα, η βίζα θα έχει διάρκεια 5-10 ετών.

Το Πεκίνο θέλει να προσελκύσει στελέχη από το χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της επιστήμης.

Στόχος είναι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. «Κλειδί» για να επιτευχθεί ο στόχος είναι η εισαγωγή επιστημόνων.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, από την έκδοση μακροχρόνιας βίζας θα επωφεληθούν τουλάχιστον 50.000 ξένοι.

Σε ανακοίνωσή της, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για βίζα μπορούν να υποβληθούν διαδικτυακά, είναι δωρεάν και οι διαδικασίες θα γίνουν γρήγορα.

Στους κατόχους βίζας θα επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα για διάστημα πάνω από 180 ημέρες κάθε φορά και θα μπορούν να φέρουν τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους.

Το 2016, η Κίνα εισήγαγε ένα σύστημα κατάταξης για τους ξένους, με στόχο να αυξήσει τους ξένους με τις δεξιότητες που χρειαζόταν και να αποκλείσει τους αλλοδαπούς με χαμηλότερες δεξιότητες.

Μάλιστα, σε έγγραφο της κινεζικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι ως «ανώτατα ξένα ταλέντα» θεωρούνται οι νικητές του βραβείου Νόμπελ, επιτυχημένοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και διευθυντές παγκόσμιων και γνωστών πανεπιστημίων μουσικής και καλών τεχνών». Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης και κορυφαίοι επιστήμονες, επικεφαλής μεγάλων οικονομικών θεσμών και καθηγητές γνωστών πανεπιστημίων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση