HomeHL-GreeceΤην Τρίτη η συνάντηση Κοτζιά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων

Την Τρίτη η συνάντηση Κοτζιά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων

Στην Αθήνα ο Μπουζάρ Οσμάνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουζάρ Οσμάνι συναντάται την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα εργασίας με αφορμή την επίσκεψη του κ.Οσμάνι. Στην συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος και ευρωπαϊκά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Σκοπιανός αναπληρωτής πρωθυπουργός θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει δηλώσει ότι «η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις λύσεις κάτι που είχε προβάλει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι» είπε ο κ. Κοτζιάς, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι «υπέρ της συνεννόησης με όλα τα κόμματα που θέλουν λύσεις στα προβλήματα που απασχόλησαν τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν αυτόν το τόπο».

Στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη συνάντηση του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση της 12ης Δεκεμβρίου, είχε μιλήσει για βελτίωση του κλίματος και είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων εντός του 2018, αρκεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, να υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση