HomeHL-GreeceΤην ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Τούρκο αξιωματικό

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Τούρκο αξιωματικό

Συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί, τελικά, η απόφαση επί του αιτήματος της κυβέρνησης για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Σήμερα, συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο η σχετική αίτηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οι νομικοί παραστάτες του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά των δικηγόρων του Τούρκου αξιωματικού επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επιπλέον υπογράμμισαν πως η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσδιοριστεί και η συζήτηση επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση