HomeΕΛΛΑΔΑΚατρούγκαλος: Δεν είμαι ικανοποιημένος από το ύψος των συντάξεων αλλά το σύστημα είναι δίκαιο

Κατρούγκαλος: Δεν είμαι ικανοποιημένος από το ύψος των συντάξεων αλλά το σύστημα είναι δίκαιο

«Φτάσαμε τις αντοχές της χώρας μέχρι εκεί που δεν θα διακινδυνεύαμε το μέλλον της»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ικανοποίησή του από το ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλέον «δίκαιο» μολονότι το ύψος των συντάξεων είναι χαμηλό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από το ύψος των συντάξεων αλλά έχουμε δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας ως επίτευγμα ότι υπάρχει ένα ενιαίο ταμείο που δίνει σύνταξη με τους ίδιους όρους σε όλους και με την πρόβλεψη για μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε, επίσης, ότι υπάρχει υπερφορολόγηση την οποία απέδωσε στο συνδυασμό τριών παραγόντων: ότι υπάρχει ακόμα φοροδιαφυγή, ότι ένα κομμάτι δεν έχει πλέον φοροδοτική ικανότητα και τα υψηλά πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές.

«Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε καταφέρει να άρουμε το βάρος φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ αλλά το έχουμε ανακατανείμει. Πιέσαμε το 20% των φορολογουμένων όχι γιατί είναι πλούσιοι αλλά επειδή είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έτσι να αντισταθμίσουν τις απώλειες από εκείνους που δεν είχαν να πληρώσουν» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Με αφορμή τη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού ο κ. Κατρούγκαλος είπε για το α΄ εξάμηνο της διακυβέρνησης ότι «φτάσαμε τις αντιστάσεις της χώρας μέχρι εκεί που δεν θα διακινδυνεύαμε το μέλλον της χώρας» κάνοντας επίσης λόγο για «έναν αναγκαστικό συμβιβασμό που δεν είχε στοιχεία παράδοσης» αν και, όπως παραδέχθηκε, το μνημόνιο είχε νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά.

Όπως παρατήρησε, δε, δεν είναι ασυνήθιστο οι σύζυγοι των ηγετών να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις παραπέμποντας σε όσα έκαναν η Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα ή η Μπριζίτ Μακρόν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση