HomeHL-CultureH Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

H Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

Η 12η γυναίκα πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μία στρατευμένη πρόεδρος» θα «διοικεί» το φετινό Φεστιβάλ σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η Αυστραλή Κέιτ Μπλάνσετ, η υψηλών απαιτήσεων, λαμπερή και ντελικάτη ηθοποιός με τα χίλια πρόσωπα και προσωπικότητα του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ των Καννών (8-19 Μαΐου).

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η 12η γυναίκα στην οποία ανατίθεται η προεδρία της κριτικής επιτροπής των Καννών, τέσσερα χρόνια μετά την νεοζηλανδή σκηνοθέτη Τζέιν Κάμπιον.

«Ερχομαι εδώ και πολλά χρόνια στις Κάννες ως ηθοποιός, ως παραγωγός, για τα gala και για το διαγωνιστικό μέρος, για την ίδια την Αγορά. Αλλά δεν έχω ποτέ έρθει για τη μοναδική ευχαρίστηση να επωφεληθώ από το κέρας της Αμάλθειας των ταινιών που είναι αυτό το μεγάλο φεστιβάλ», δηλώνει η αυστραλή σταρ σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποδεχόμαστε μία σπάνια και μοναδική καλλιτέχνιδα, το ταλέντο και οι πεποιθήσεις της οποίας φωτίζουν τις οθόνες του σινεμά και τις σκηνές του θεάτρου. Οι συνομιλίες μας, αυτό το φθινόπωρο, υπόσχονται ότι θα είναι μία στρατευμένη πρόεδρος, μια παθιασμένη γυναίκα και μία γενναιόδωρη θεατής», δήλωσαν ο Πιερ Λεσκύρ, πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών και ο Τιερί Φρεμό, γενικός διευθυντής.

Η επιλογή της Κέιτ Μπλάνσετ, αν και αρκετά προφανής χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω επιχειρήματα, μπορεί να ενταχθεί συμπληρωματικά και στο πλαίσιο της βούλησης του Φεστιβάλ των Καννών να πάρει θέση υποστηρίζοντας το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης που μαστίζει τον χώρο του κινηματογράφου και ήρθε στο φως με το σκάνδαλο Γουάινστιν.

Λίγες ημέρες μετά τον ορυμαγδό των καταγγελιών που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της τελετής των InStyle Awards στο Λος Αντζελες είχε πει: «Ολες θέλουμε να είμαστε σέξι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να πηδ…ούμε μαζί σας!».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση