HomeHL-GreeceΣτο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναμένεται να εξεταστεί σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, η οποία διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από το αστυνομικό τμήμα, αναμένεται να εξεταστεί σήμερα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είχε καταθέσει την ίδια ημέρα, στο Διοικητικό Εφετείο, αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και την Τετάρτη έγιναν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ ορίστηκε και ο δικαστής που χρεώθηκε την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης είναι κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο στον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Πλέον, ο τελικός λόγος για την αίτηση της ακύρωσης ανήκει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση