HomeΚΟΣΜΟΣΜπριζίτ Μακρόν: «Σηκώνει μανίκια» και αναλαμβάνει περισσότερα καθήκοντα το 2018

Μπριζίτ Μακρόν: «Σηκώνει μανίκια» και αναλαμβάνει περισσότερα καθήκοντα το 2018

Τι αποκάλυψαν συνεργάτες της στην εφημερίδα Le Monde

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακάθεκτη, παρά τους επικριτές της στους συντηρητικούς κύκλους του Παρισιού, που την αποκαλούν «Μαρία Αντουανέτα», μετά την αποκάλυψη του δικτύου RTL, σύμφωνα με την οποία η οικοδέσποινα του Ελιζέ εξομολογήθηκε σε δικούς της ανθρώπους ότι επιθυμία της είναι να μη στέκεται πίσω από τον σύζυγό της στις δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά δίπλα του, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας «σηκώνει μανίκια» και αναλαμβάνει μεγαλύτερη ενεργό δράση με την έλευση του νέου έτους.

Από την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε ξεκαθαρίσει πως, αν εκλεγεί πρόεδρος, η σύζυγός του Μπριζίτ, δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο στο πλευρό του. Ο Μακρόν προσπάθησε, αρχικά, να δημιουργήσει ένα επίσημο στάτους Πρώτης Κυρίας, ανάλογο με αυτό που επικρατεί στις ΗΠΑ, αλλά μια διακήρυξη εναντίον αυτής της προοπτικής συγκέντρωσε περισσότερες από 300.000 υπογραφές και ανάγκασε το Ελιζέ να διευκρινίσει πως ο ρόλος της Μπριζίτ Μακρόν θα καθορίζεται από έναν «χάρτη διαφάνειας» και η οικοδέσποινα του Μεγάρου των Ηλυσίων δεν θα λαμβάνει αμοιβή για το έργο της.

Έτσι, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας οργάνωσε το δικό της γραφείο στο προεδρικό Μέγαρο έχοντας στη διάθεσή της τρεις συνεργάτες. Ο Τριστάν Μπρομέ, επικεφαλής του προσωπικού της Μπριζίτ Μακρόν, αποκάλυψε την Τρίτη στην εφημερίδα Le Monde πως με την έλευση του νέου χρόνου η σύζυγος του Γάλλου προέδρου επιθυμεί να αναλάβει νέα καθήκοντα σε τομείς που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι και είναι δύσκολη η επανένταξή τους στην κοινωνία καθώς και άτομα με προβλήματα υγείας.

Ο Τριστάν Μπρομέ εξήγησε πως η 65χρονη σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν αναμένεται να καθορίσει τα μελλοντικά πεδία δράσης της από τα εκατοντάδες γράμματα που λαμβάνει καθημερινά. «Αυτό που θέλει (Η Μπριζίτ Μακρόν) είναι να είναι χρήσιμη, να έχει αποτελέσματα. Είμαστε μια μικρή ομάδα και εξετάζουμε όλες τις επιστολές. Στα πιο επείγοντα ζητήματα δίνεται προτεραιότητα», εξήγησε ο Μπρομέ.

Πάντως, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Le Point, η πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών με μεγάλη διακριτικότητα ήδη επισκέπτεται το τμήμα Παρηγοριτικής Φροντίδας στο νοσοκομείο Νεκέρ του Παρισού καθώς και ένα εστιατόριο στη Νάντη, στο οποίο εργάζονται άτομα με σύνδρομο Down. Σύμφωνα με το περιοδικό, συχνά η Μπριζίτ Μακρόν παρέα με τους δύο στενούς της συνεργάτες, τον Τριστάν Μπρομέ και τον διευθυντή του γραφείου της, Πιέρ Ολιβιέ Κοστά, περπατούν στους δρόμους του Παρισιού για να «ενημερώνονται».

«Η Μπριζίτ έχει ζωτική ανάγκη να μη μένει κλεισμένη στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Θέλει να παραμένει σε επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε στη Le Monde ο Κοστά.

«Ατού» για τον Εμμανουέλ Μακρόν και ένα «άτομο που οι Γάλλοι πολύ σύντομα αποδέχθηκαν», χαρακτηρίζει το Le Point την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, η οποία είναι και δημοφιλής σε διεθνές επίπεδο. Στις αρχές Δεκεμβρίου, σε δείπνο στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, είπε στην σύζυγο του Γάλλου προέδρου: «Είστε μία από τις λίγες γνωστές γυναίκες στον κόσμο που θα μπορούσατε να μεταφέρετε ένα μήνυμα, πρόκειται να σας χρειαστούμε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση