HomeΕΛΛΑΔΑΤο υπουργείο Παιδείας κατάργησε τα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό

Το υπουργείο Παιδείας κατάργησε τα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό

Με εγκύκλιο του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο αλαλούμ προκαλεί στο χώρο της Παιδείας απόφαση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία καταργούνται σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση καθώς βρίσκονται στον αέρα συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια, κάτι που αντικρούουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια.

Εφεξής το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση