HomeΚΟΣΜΟΣΣάλος στη Μαδρίτη: Εβαλαν drag queen να υποδυθεί τον έναν από τους τρεις μάγους

Σάλος στη Μαδρίτη: Εβαλαν drag queen να υποδυθεί τον έναν από τους τρεις μάγους

Τον Μπαλτάσαρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξαλλοι είναι πολλοί Ισπανοί καθώς στην παραδοσιακή παρέλαση των Θεοφανίων με τους «Τρεις Μάγους» στις 5 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί μία drag queen!

Η παρέλαση της 5ης Ιανουαρίου αποτελεί ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την Ισπανία με τους Τρεις Μάγους να παρελάζουν στις πόλεις και τα χωριά και να μοιράζουν γλυκά στα παιδιά.

Κάποτε τους ρόλους των « Los Reyes Magos» έπαιζαν τοπικοί άρχοντες, ένας εκ των οποίων βαφόταν «μαύρος» για να υποδυθεί τον Μπαλτάσαρ.

Αλλά τα τελευταία χρόνια και από την άφιξη του αριστερού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Μαδρίτης, τα πράγματα έχουν αρχίσει να παίρνουν μια μάλλον λιγότερη παραδοσιακή στροφή.

Πριν από δύο χρόνια, οι αρχές που ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του cabalgata στην επαρχία Puente de Vallecas της Μαδρίτης όχι μόνο αποφάσισαν ότι πρέπει να υποδύεται τον Μπαλτάσαρ ένας έγχρωμος άνδρας, αλλά αποφάσισαν να βάλουν μία βασίλισσα μεταξύ των μάγων, προς υπεράσπιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Φέτος, όμως, οι Αρχές προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Μια συλλογική ομάδα στο Vallecas έκανε το τολμηρό βήμα να επιλέξει δύο γυναίκες και μία drag queen για να εκπροσωπήσουν τους Μελχιόρ, Κασπάρ και Μπαλτάσαρ στην παρέλαση.

Εκείνοι που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν τους τρεις μάγους στην παρέλαση της επαρχίας Puente de Vallecas θα είναι οι Ρομά Καλντερόν, χορεύτρια καμπαρέ, η καλλιτέχνης hip-hop Ντνοέ Λαμίς και η drag queen La Prohibida.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της πολυμορφίας της Μαδρίτης» δήλωσε η Κάρλα Αντονέλο, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου για το Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Συμβάλει στην ενίσχυση των τρανς και της LGBTI κοινότητας».

Αλλά για τους συντηρητικούς πολιτικούς ήταν μία τραβηγμένη κίνηση, με εκπροσώπους των κομμάτων να απειλούν να αναλάβουν νομικές δράσεις για να το σταματήσουν. «Υποστηρίζουμε το Gay Pride και τους υπόλοιπους εορτασμούς, αλλά πιστεύουμε πως η Ημέρα των Βασιλέων θα πρέπει να γίνει σεβαστή ως θρησκευτική εορτή» δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνεζ εκπρόσωπος Τύπου του PP για τη Μαδρίτη.

Η Μπεγκόνα Βιλάσις, δημοτικός σύμβουλος με το κόμμα των Ciudadanos, επέμεινε πως η παρέλαση πρέπει να τηρήσει τις παραδοσιακές κατευθυντήριες γραμμές. «Η παρέλαση των Βασιλέων πρέπει να είναι απλά αυτό που περιμένουν τα παιδιά. Μια παρέλαση βασιλιάδων» έγραψε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση