HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση Αυγενάκη για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων

Παρέμβαση Αυγενάκη για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων

«Παράλογη και έωλη, η απόφαση της Κυβέρνησης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παράλογη και διοικητικά και νομικά έωλη απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τα υποθηκοφυλάκεια αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείο Περιβάλλοντος που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, καταργούνται τα Υποθηκοφυλακεία και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στον υπό σύσταση «ενιαίο φορέα» της Κτηματικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, τα 394 Υποθηκοφυλακεία θα ενσωματωθούν στον υπό σύσταση Οργανισμό Εθνικού Κτηματολογίου, ο οποίος θα διαθέτει, πέραν της κεντρικής υπηρεσίας 17 κτηματολογικά γραφεία και 68 υποκαταστήματα.

Ειδικότερα, στο νομό Ηρακλείου καταργούνται τα υφιστάμενα Υποθηκοφυλάκεια και θα λειτουργεί μια υπηρεσία στην πόλη του Ηρακλείου, η οποία θα καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλου του νομού. Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αύξηση του κόστους, λόγω της αναγκαστικής μετάβασης στην πόλη του Ηρακλείου. Παράλληλα, σημαντικά ζητήματα εγείρονται αναφορικά με την ασφάλεια δικαίου και τη μεταφορά νομικών θεμάτων που αφορούν στη σύσταση, μεταβολή και αλλοίωση εμπράγματων δικαιωμάτων σε μια καθαρά τεχνική υπηρεσία, όπως είναι η κτηματική υπηρεσία».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Ποια αναγκαιότητα εξυπηρετεί η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στον υπό σύσταση Οργανισμό Εθνικού Κτηματολογίου;

  1. Βάσει ποιας μελέτης συγχωνεύονται όλες οι υπηρεσίες στο νομό Ηρακλείου;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση