HomeHL-9Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Για τις εμπορικές επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών έως 50.000 ευρώ προς εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις θα έχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες, κ.λπ.).

Ωστόσο για να μπορέσουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών ή Εργασίας πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με το ύψος εισοδήματος, τα περιουσιακά στοιχεία και με το εάν είναι βιώσιμη η επιχείρηση.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο εφόσον είχαν βεβαιωθεί στην εφορία μέχρι και τις 31/12/2016, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποβληθεί αίτηση μέχρι το τέλος του 2018.

Μπορούν επίσης να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα, με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες), υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τα Ταμεία δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων πρέπει να φανούν και συνεπείς για να μην απολέσουν, ενώ όσοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολλές υποχρεώσεις του 2018 πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να ενταχθούν στις πάγιες ρυθμίσεις των 12 δόσεων, που έχουν τα δύο υπουργεία.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση