HomeHL-GreeceΟι ευχές του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ

Οι ευχές του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ

Αισιόδοξος ο Ζάεφ ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στον Σκοπιανό ομόλογό του καλή χρόνια.

Εξάλλου σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, και σημείωσε ότι με την επίλυση του ζητήματος αυτού, η χώρα του θα κατορθώσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την αποφασιστικότητα, όπως είπε, της πλευράς της ΠΓΔΜ να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, το τρέχον εξάμηνο, για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική και πραγματική διείσδυση στην επίλυση του ζητήματος ονόματος, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, αλλά γι’ αυτό, φυσικά, είναι απαραίτητη και η ετοιμότητα από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι ακριβώς γι’ αυτό αποφάσισε να περάσει στη Θεσσαλονίκη τις γιορτές για το νέο έτος, με σκοπό να στείλει και ένα μήνυμα ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να ανοίγουν τις κλειστές θύρες, προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους και να εγκαταλειφθούν οι προκαταλήψεις.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πέρασε τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και όπως ανέφερε σήμερα, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησαν για να του ευχηθούν καλή χρονιά, τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση