HomeHL-9Συλλυπητήρια για το θάνατο του σπουδαίου προπονητή

Συλλυπητήρια για το θάνατο του σπουδαίου προπονητή

Από το Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συλλυπητήρια τους για το θάνατο του σπουδαίου προπονητή, που σφράγισε με την παρουσία του το Κρητικό ποδόσφαιρο Ευγένιου Γκέραρντ εκφράζουν φορείς του Ηρακλείου.

Λ. Αυγενάκης: «Yπηρέτησε πιστά την ομάδα του ΟΦΗ ως προπονητής και συνέδραμε όσο λίγοι στην ανάδειξή του»

“Φίλαθλοι του ΟΦΗ, αλλά και σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θρηνεί τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Ηρακλείου της Κρήτης, υπηρέτησε πιστά την ομάδα του ΟΦΗ ως προπονητής και συνέδραμε όσο λίγοι στην ανάδειξή του, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987.

Ο Ευγένιος υπήρξε ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ένας μοναδικός άνθρωπος, ένας πραγματικός φίλος της Κρήτης, αλλά και προσωπικός μου φίλος.

Ένας γνήσιος Ομιλήτης! Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα μας, το ήθος και την μαχητικότητά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Β. Λαμπρινός: “ Δημιούργησε από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στον τόπο μας, έναν ακατάλυτο δεσμό αγάπης και σεβασμού”

«Ο Ευγένιος Γκέραρντ συνέδεσε την ζωή και την προπονητική του καριέρα με το Ηράκλειο και την Κρήτη τόσο ουσιαστικά, που δημιούργησε, ήδη από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στον τόπο μας, έναν ακατάλυτο δεσμό αγάπης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης, ο οποίος ξεπερνούσε το φίλαθλο κοινό, και έφτανε σε όλη την κοινωνία της Κρήτης.

Η δεκαπενταετής παρουσία του στον Ο.Φ.Η., υπήρξε καθοριστικός σταθμός για την ομάδα του Ηρακλείου. Με κορυφαίο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, το 1987, ο Γκέραρντ, αναλαμβάνοντας το προπονητική θέση στον Ο.Φ.Η., το 1985, έφερε από την πατρίδα του, την Ολλανδία, την υπευθυνότητα, την σκληρή εργασία, και την σύγχρονη ποδοσφαιρική νοοτροπία.

Στοιχεία που γρήγορα απέδωσαν γόνιμους καρπούς. Με την πολύπτυχη αθλητική του προσωπικότητα, έδωσε την δυνατότητα σε δεκάδες ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν, και πολλοί εξ αυτών να κάνουν σπουδαία καριέρα.

Η αναγνώριση της προσφοράς του στον Ο.Φ.Η., στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, πραγματοποιήθηκε ενόσω ζούσε, και ασφαλώς αυτό θα του έδωσε μια μεγάλη ικανοποίηση στα τελευταία, δύσκολα για την υγεία του, χρόνια. Το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του στο Ηράκλειο, έδειξε για μια ακόμη φορά την θέση που είχε στην καρδιά όλων μας. Και το κύρος που θα έχει και στο μέλλον ως μια μεγάλη μορφή του αθλητισμού της χώρας μας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του».

Κ. Μαμουλάκης: “Μεταμόρφωσε την ομάδα του Ο.Φ.Η. οδηγώντας την ψηλά”

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ, του σπουδαίου ανθρώπου και προπονητή, που μεταμόρφωσε την ομάδα του Ο.Φ.Η. οδηγώντας την ψηλά, γράφοντας τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της.

Ο αγαπημένος μας «Μίστερ», αγάπησε και τίμησε τον τόπο μας όσο λίγοι και αυτό ήταν κάτι που του αναγνώρισε σύσσωμη η Κρητική κοινωνία η οποία πενθεί σήμερα τον χαμό μιας σπουδαίας μορφής του αθλητισμού. Είμαι όμως βέβαιος ότι τόσο στο γήπεδο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης στο Ηράκλειο, όσο και στο Βαρδινογειάννειο Αθλητικό Κέντρο στο Δήμο μας, το πνεύμα του Ευγένιου Γκέραρντ θα δίνει το παρών σε κάθε αγώνα και προπόνηση της αγαπημένης του ομάδας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση