HomeΚΟΣΜΟΣΤο Politico προτείνει με χιούμορ λόγους για προσφυγή στις κάλπες

Το Politico προτείνει με χιούμορ λόγους για προσφυγή στις κάλπες

Πέντε δημοψηφίσματα για το 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήπως οι Καταλανοί πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν συγγνώμη για την… αναστάτωση που προκάλεσαν. Ή να βρεθεί ένας τρόπος για να σταματήσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αγκαλιάζει και να φιλά τους πολιτικούς που συναντά;

Να δυο καλοί λόγοι για δημοψήφισμα. Αυτό τουλάχιστον σκέφτηκαν στο Politico, που προτείνουν πέντε χιουμοριστικούς λόγους για να προσφύγουν οι πολίτες στις κάλπες μέσα στο 2018.

Οι ασυνήθιστες προτάσεις και η εξήγησή τους: 

Για να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ

Το πιο προφανές. Οι υποστηρικτές της παραμονής επιμένουν για μία ακόμη προσφυγή στις κάλπες. Το λάθος τους είναι ότι καλούν σε δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία του Brexit. Αυτό που θα έπρεπε να ζητούν είναι μια πλήρης επανάληψη του πρώτου δημοψήφισμα, γιατί 17,4 εκατ. άνθρωποι μπορεί να έκαναν λάθος.

Πρόταση από: Την Τερέζα Μέι

Πιθανότητες επιτυχίας: 48%

Για να απολογηθεί η Καταλονία για την αναστάτωση με την ανεξαρτησία

Οι Καταλανοί πίστευαν ότι πλησίαζαν το όνειρο της απόσχισης ψηφίζοντας συντριπτικά για ανεξαρτησία. Μετά, η Μαδρίτη έστειλε τις δυνάμεις να χτυπήσουν γιαγιάδες και φυλάκισε τους επικεφαλής, πέρα από τον Κάρλες Πουτζδεμόν και λίγους συμμάχους που έτρεξαν στη φιλόξενη αγκαλιά των Φλαμανδών εθνικιστών. Δεν θα ήταν καλύτερα για όλους αν η όλη υπόθεση ξεχνιόταν; Για να ευχαριστήσουν τη Μαδρίτη θα μπορούσαν ακόμη και να κάνουν ένα νέο δημοψήφισμα, για να δώσουν την ευκαιρία στους Καταλανούς να ζητήσουν συγγνώμη γιατί προκάλεσαν τέτοια φασαρία.

Πρόταση από: Τον Κάρλες Πουτζδεμόν

Πιθανότητες επιτυχίας: 25% (με καταλανικά στοιχεία), 100% (με ισπανικά στοιχεία)

Για να καπνίζουν κάνναβη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Οι εργαζόμενοι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ακόμη πανηγυρίζουν γιατί η έδρα θα μεταφερθεί στο Αμστερνταμ, μόλις εγκαταλείψουν το Λονδίνο. Οπότε, ετοιμαστείτε για ένα πρόωρο δημοψήφισμα για να καπνίζουν κάνναβη ενώ εργάζονται.

Πρόταση από: Τον νέο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, τον ράπερ Snoop Dogg

Πιθανότητα επιτυχίας: 100% (αν υπάρχουν σνακ δίπλα στην κάλπη)

Για μία ζώνη στην οποία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θα μπορεί να αγκαλιάζει και να φιλάει

Στον επικεφαλής της Κομισιόν αρέσει η σωματική επαφή με τους πολιτικούς σχεδόν όσο του αρέσει και ένα καλό μπουκάλι μερλό. Μπορεί αυτό να είναι διασκεδαστικό για εκείνους που παρακολουθούν- όπως όταν αγκάλιασε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν αποκαλώντας τον «δικτάτορα»- αλλά όσοι το βιώνουν είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι.

Πρόταση από: Τον Βίκτορ Ορμπάν, την Ανγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Ντόναλντ Τουσκ…

Πιθανότητα επιτυχίας: 100%

Για να αποχωρήσουν η Ανατολική και η Δυτική Ακτή από τις ΗΠΑ του Τραμπ

Αυτό μπορεί να είναι ένα προσωρινό μέτρο μέχρι ο Ντόναλντ Τραμπ να αποπεμφθεί, πυροβοληθεί, βαρεθεί, ή αντικατασταθεί από κάποιον πιο ικανό για υψηλά πόστα (τον Μπομπ Σφουγγαράκι για παράδειγμα). Ομως, θα μπορούσε να επιτρέψει να αποκτήσουν μια απόσταση από τον εντελώς τρελό ηγέτη τους.

Πρόταση από: Τον Μπαράκ Ομπάμα

Πιθανότητες επιτυχίας: 100%

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση