Το Ηράκλειο περασμένων δεκαετιών θυμήθηκαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ηρακλείου και φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, μέσω της παραδοσιακής βαρέλας με τον τροχονόμο, που στήθηκε στο Μειντάνι και ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η βαρέλα στήθηκε από τις 9 το πρωί μέχρι και τη μία μετά το μεσημέρι στο ίδιο σημείο, δηλαδή στη συμβολή της Λεωφόρου Δικαιοσύνης με την οδό 1821 και 25ης Αυγούστου.

Όπως κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι πέρασαν από το σημείο, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες δίπλα στη βαρέλα και τον τροχονόμο, ο οποίος έστω και για λίγες ώρες συνεχίζει το έθιμο τόσων χρόνων.

Η Τροχαία Ηρακλείου προχώρησε για άλλη μια χρονιά στην αναβίωση του εθίμου της βαρέλας για να δώσει τη δυνατότητα στους μεγαλύτερους σε ηλικία Ηρακλειώτες να γυρίσουν για λίγο πίσω στο χρόνο, τότε που η ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων γινόταν από τον τροχονόμο και οι νεότεροι να γνωρίσουν το Ηράκλειο μιας άλλης εποχής.

Από τη βαρέλα πέρασαν ως είθισται, φορείς της πόλης, οι οποίοι χαιρέτησαν και ευχήθηκαν στον τροχονόμο ,ανταλλάσσοντας ευχές και με τους περαστικούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση