HomeHL-GreeceΝέες προκλήσεις Γιλντιρίμ: Θέτει ξανά θέμα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο

Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ: Θέτει ξανά θέμα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο

Τι δήλωσε σε εκδήλωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ έθεσε εκ νέου ζήτημα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι «όσοι έχουν βλέψεις σε δικά μας εδάφη στο Αιγαίο θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».

Οι γείτονες μας δεν πρέπει να κάνουν πονηριές και να μην έχουν βλέψεις σε σχηματισμούς και σε βραχονησίδες στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και δεν περιλαμβάνονται σε συμφωνίες» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, σε εκδήλωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Αδριανούπολη, και πρόσθεσε: «Αυτό είναι λάθος. Αυτό δεν το επιτρέπουμε… Πρέπει να το ξέρει όλος ο κόσμος».

«Δεν έχουμε βλέψεις σε εδάφη κανενός, όμως όσοι έχουν βλέψεις σε εδάφη δικά μας θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η 2η φορά μέσα στον Δεκέμβριο που ο Τούρκος πρωθυπουργός θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών». Στις 12 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, είχε αναφερθεί μάλιστα σε 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο, διαμηνύοντας ότι η Τουρκία «θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην ζημιωθούν ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας».

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση