HomeHL-EconomyΣταθάκης: Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

Σταθάκης: Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

Η απόφαση αφορά πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα μπουν όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι από 1η Φεβρουαρίου όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα είναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο με 35% έκπτωση. Αυτή η απόφαση αφορά πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά.

Όπως εξήγησε σύμφωνα με υπουργική απόφαση που κατατίθενται σήμερα θα υπάρχουν πλέον δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία θα εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος και θα έχουν έκπτωση 35%. Η δεύτερη κατηγορία θα αφορά όσοι εντάσσονται στο ΚΕΑ και θα έχουν έκπτωση 70% στο ρεύμα.

Επίσης ο Γ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι γίνεται φθηνότερο και το νυχτερινό ρεύμα. Επιπλέον η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος επανασύνδεσης ρεύματος των νοικοκυριών που ζουν σε ακραία φτώχεια.

Για το θέμα των πλειστηριασμών υπογράμμισε ότι με βάση το ισχύον πλαίσιο, η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη, ενώ είπε ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση