HomeHL-EconomyΣήμερα η κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ: Συνεδριάζει το Δ.Σ. για τις διαδικασίες πτώχευσης

Σήμερα η κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ: Συνεδριάζει το Δ.Σ. για τις διαδικασίες πτώχευσης

Αγωνία για τους 170 εργαζόμενους της εταιρείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν θα πάει προς τα εκεί» εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, αναφερόμενος στις διαδικασίες αναγκαστικής πτώχευσης, που ετοιμάζεται να εκκινήσει η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ήδη η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε συνεννόηση με κορυφαίο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών με στόχο εάν την Παρασκευή το πρωί δεν προκύψει αναστολή της δικαστικής απόφασης που πρακτικά κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά και η οποία ακολούθησε την απορριπτικής απόφασης του Εφετείου Κομοτηνής για την επιβολή προστίμου 38,5 εκατ. ευρώ, τότε θέλοντας και μη θα προχωρήσουν οι πτωχευτικές διαδικασίες.

Πρόκειται για εξειδικευμένη δικηγορική φίρμα σε πτωχευτικές διαδικασίες και στο σχετικό Δίκαιο που τις διέπει.

Σε μια στιγμή αγωνίας για τους 170 εργαζόμενους της εταιρείας, η διοίκηση της επιχείρησης θεωρεί πως έχει βρεθεί στη δίνη ενός πολέμου που δεν αφορά στην ίδια τη δραστηριότητά της και δεν φέρεται διατεθειμένη να συνεχίσει να παλεύει όταν μάλιστα τα προϊόντα της δεν θα διακινούνται.

Σήμερα, πάντως, θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. με τη συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση