HomeHL-CultureΜια αξέχαστη Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μια αξέχαστη Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που εντυπωσίασαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, «Κυνήγι Θησαυρού», «Νύχτα στο Μουσείο» και η «Διανυκτέρευση – Sleepover στο Μουσείο», για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο «Κυνήγι Θησαυρού» που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια. Παράλληλα οργανώθηκαν από το μουσείο δύο αφηγήσεις παραμυθιών από τη Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη και την Ελένη Μπετεινάκη, παιχνίδια μυστηρίου για ενήλικες από το Escape House, μουσικές με κρουστά από τον Γιάννη και Δημήτρη Χαρκούτση, σεισμοί εκτός ορίων από τον Μπάμπη Φασουλά, Μilonga από το τμήμα αργεντίνικου tango της Χορευτικής Ομάδας του Παν/μίου Κρήτης, αστροπαρατηρήσεις από την Αστρονομική Ομάδα του Παν/μίου Κρήτης, παρουσίαση από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, Καλούστ Παραγκαμιάν, των Σπηλαίων και της Σπηλαιολογίας στην Κρήτη, και δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν τεχνικές κατάβασης με τη χρήση του απαραίτητου σπηλαιολογικού εξοπλισμού από το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό!

mouseio-fysikhs-istorias2

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την πρώτη διανυκτέρευση -Sleepover- σε μουσείο στην Κρήτη! οι λίγοι και τολμηροί που διανυκτέρευσαν στο ΜΦΙΚ έστησαν τις σκηνές τους μπροστά στα διοράματα, άκουσαν παραμύθια, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, κοιμήθηκαν υπό τους ήχους νυκτόβιων ζώων και ξύπνησαν πλάι στην Καφέ Αρκούδα και τη φώκια Monachus monachus. Η μοναδική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα από την Ορχήστρα και τη Χορωδία του 1ου  Γυμνασίου Ηρακλείου, σε μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της Μαρίας Πιταροκοίλη.

mouseio-fysikhs-istorias3

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών των εκδηλώσεων επισημαίνονται τα εξής:

«Η επιτυχία της βραδιάς και η θερμή υποδοχή των εκδηλώσεων από το κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης μάς δίνουν το κίνητρο και τη δύναμη για ακόμα πιο συναρπαστικές εμπειρίες και εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ευχαριστούμε τον Μέγα Χορηγό, Siganos Executive Food Events για την ευγενική προσφορά του βραδινού και πρωινού φαγητού, το βράδυ της 23ης και το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, όπως και τους σπουδαστές του Taste Academy για την ευγενική πλαισίωση των γευμάτων. Ευχαριστούμε, επίσης, το Escape House, το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη σημαντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων».

mouseio-fysikhs-istorias4

Διαφήμιση
Διαφήμιση