HomeΚΟΣΜΟΣΝέα Υόρκη: Μειώθηκαν δραστικά οι ανθρωποκτονίες

Νέα Υόρκη: Μειώθηκαν δραστικά οι ανθρωποκτονίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ήταν η μείωση των ανθρωποκτονιών στη Νέα Υόρκη, με βάση τα στοιχεία των αρχών. Μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, καταγράφηκαν 278 ανθρωποκτονίες, έναντι 325 τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με την αστυνομία,  ο αριθμός βρίσκεται στα πλέον χαμηλά επίπεδα από τη δεκαετία του 1950. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών, ο σχετικός δείκτης μειώθηκε το 2016 έναντι του 2016 κατά 14,5%.

Στον αριθμό των ανθρωποκτονιών περειλαμβάνονται και τα οκτώ θύματα της επίθεσης του Οκτωβρίου από εξτρεμιστές του ISIS.

Μειωμένοι ήταν και οι αριθμοί που καταγράφηκαν και στις κακουργηματικές επιθέσεις, τις διαρρήξεις και τις κλοπές αυτοκινήτων. Στις ληστείες, ο δείκτης υποχώρησε κατά 10%.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο αστυνομικός διευθυντής Τζέιμς Ο’Νιλ δήλωσε ότι στην Νέα Υόρκη πέρυσι καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός εγκλημάτων που αφορούν σε ανθρωποκτονία, βιασμούς, ληστείες, διαρρήξεις, κακουργηματικές επιθέσεις, κλοπές πάνω από 50 δολάρια, κλοπές αυτοκινήτων και εμπρησμοί «από τη δεκαετία του 1950».

Μειωμένος ήταν και ο αριθμός των περιστατικών όπου αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα όπλα τους. Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, είχαν καταγραφή 23 συμβάντα έναντι 37 το 2016.

Ο δείκτης των ανθρωποκτονιών είχε αυξηθεί πολύ στις αρχές του 1990, όταν κάθε χρόνο καταγράφονταν πάνω από 2.000 τέτοια περιστατικά.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση