HomeΕΛΛΑΔΑΣπίρτζης: Το ΣτΕ βγαίνει έξω από το ρόλο του

Σπίρτζης: Το ΣτΕ βγαίνει έξω από το ρόλο του

«Υπάρχει κόντρα κάποιων δικαστών – κυβέρνησης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για προσπάθεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να βγει «εκτός ρόλου» και να υποκαταστήσει την Βουλή ή την κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει κόντρα κάποιων δικαστών με την κυβέρνηση, όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση.

«Είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει το Κοινοβούλιο ή την κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο «Ε».

«Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εξοικονόμηση πόρων από τη νέα διαπραγμάτευση για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων υπογραμμίζοντας πως από τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους έχουν εξοικονομηθεί 764 εκατομμύρια και από τους πέντε, 801 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, μιλώντας για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων τόνισε πως θα ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. «Δε θα χρειάζεται να σταματάμε, να υπάρχουν τοπικά διόδια, θα είναι ένα δίκαιο σύστημα. Θα πληρώνεις την απόσταση που έχεις διανύσει, και έχει προβλεφθεί για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα να έχουμε δορυφορικό σύστημα, προκειμένου να έχουμε και άλλου είδους διευκολύνσεις» κατέληξε.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση