HomeHL-SportsΡεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μία τεράστια νίκη μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι Καταλανοί του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησαν 3-0 της Ρεάλ, στο clasico της 17ης αγωνιστικής της La Liga και πέτυχαν ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Τα γκολ πέτυχαν οι Σουάρες (54′), πεν. Μέσι (64′) και Βιδάλ (90’+ 2′). Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν τους 45 βαθμούς, έναντι 31 της Ρεάλ, που έχει ματς λιγότερο και φυσικά οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας.

Η Ρεάλ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Στο 39` ο Μέσι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παουλίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά. ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους. Στο 54` ο Σουάρες με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Νάβας δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο 64` ο Μέσι ευστόχησε από τα 11 βήματα στο πέναλτι που κέρδισε η Μπάρτσα από το χέρι του Καρβαχάλ. Η ενέργεια του τελευταίου τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τη Ρεάλ να μένει με 10 παίκτες.

Στο 70`ο Μέσι να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όμως ο Νάβας απέκρουσε με διπλή προσπάθεια του σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός μέσα από την περιοχή. Οκτώ λεπτά αργότερα, την προβολή του Μπέιλ από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν, ενώ στο 82` ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Ράμος.

Το τελικό 3-0 έγινε από τον Βιδάλ με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Γκολ:  54′ Σουάρες, 64′ πεν. Μέσι, 90’+ 2′ Βιδάλ

Κίτρινες κάρτες:  Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο – Βερμάελεν, Μπουσκέτς

Κόκκινες κάρτες: 
63′ Καρβαχάλ

Ρεάλ Μαδρίης (Ζιντάν):
 Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Κόβασιτς (73′ Μπέιλ), Κασεμίρο (73′ Ασένσιο), Κρόος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά (66′ Νάτσο).

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): 
Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (90′ Βιδάλ), Άλμπα, Πικέ, Βερμάελεν, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (77′ Σεμέδο), Παουλίνιο (84′ Αντρέ Γκόμες), Μέσι,

Διαφήμιση
Διαφήμιση