HomeHL-SportsΓιάννης Σφαιρόπουλος: «Με την ψυχή μας»

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Με την ψυχή μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την κούραση από το ματς με την ΤΣΣΚΑ και τα πολλά λάθη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας την «ψυχή» που έβγαλε η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την εικόνα του ματς: «Δεν ήταν το πιο ποιοτικό παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά και οι δυο ομάδες. Εμείς είχαμε και την κούραση από την ΤΣΣΚΑ, όπου ήμασταν πίσω με δέκα πόντους και γυρίσαμε το ματς. Ειδικά στο β’ μέρος δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να εκτελέσουμε σωστά και κάναμε λάθη. Μπορώ να πω ότι βραχυκυκλώσαμε κάπου, αλλά η άμυνα μας κράτησε στο παιχνίδι. Κλειδί ήταν πώς δεν πανικοβληθήκαμε όταν μείναμε πίσω. Βάλαμε δυο μεγάλα σουτ, παίξαμε καλή άμυνα και γυρίσαμε το ματς με την ψυχή μας».

Για τους τραυματίες: «Δεν ξέρουμε ακόμα τι γίνεται. Είναι καλύτερα, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμοι με τη Ζαλγκίρις. Κάνουν θεραπεία, ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι, αλλά θα το δούμε μετά το ρεπό».

Για το αν θα άλλαζε κάτι, αν μπορούσε, στα προηγούμενα παιχνίδια: «Το μπάσκετ έτσι είναι. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Αν κερδίζαμε στο Μπάμπεργκ, ίσως δεν νικούσαμε την ΤΣΣΚΑ. Εμείς δείχνουμε ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε ένα ματς που δεν παίξαμε καλά, γιατί τέτοια παιχνίδια σε κρατάνε ψηλά. Είμαστε πάντως και τυχεροί στο τέλος που ο ΜακΚόλουμ βρέθηκε ελεύθερος στο τρίποντο, αλλά αστόχησε».

Για τη συνεισφορά παικτών με μικρό χρόνο συμμετοχής: «Σήμερα όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Και ο Μπόγρης πήγε καλύτερα και όλοι όσοι μπήκαν. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς και πρέπει ο κόσμος να στηρίξει τα παιδιά. Συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα μέχρι το τέλος της χρονιάς και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Για τη Ζαλγκίρις και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:
 «Ο Σάρας είναι πολύ καλός προπονητής και έχει ξεκινήσει δυνατά την πορεία του, γι’ αυτό θα είναι μια δύσκολη αποστολή για την ομάδα μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση