HomeΕΛΛΑΔΑΈγινε το πρώτο βήμα για την επένδυση στο Ελληνικό

Έγινε το πρώτο βήμα για την επένδυση στο Ελληνικό

Εγκρίθηκε το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να το υπογράψουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Κατερίνα Παπανάτσιου, η Λυδία Κονιόρδου και ο Γιώργος Σταθάκης, και στη συνέχεια θα κατατεθεί για έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν σοβαρές μεταβολές στο Π.Δ σε σχέση με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου που υπέβαλαν οι επενδυτές.

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στο ύψος αρκετών κτηρίων, το οποίο μειώνεται στα 50 μέτρα από τα 70 που ήταν αρχικά. Σε ό,τι αφορά το ύψος των 6 ουρανοξυστών που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι επενδυτές δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον υψηλότερο να φθάνει τα 200 μέτρα.

Τα σχέδια των επενδυτών προβλέπουν την μετατροπή 2.600 στρεμμάτων σε πάρκο και ελεύθερους χώρους, ενώ η έκταση που θα δομηθεί θα ανέλθει σε 2,7 εκατομμύρια τ.μ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν αναμένεται έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ πριν το Μάρτιο. Θα πρέπει επίσης τους επόμενους μήνες να εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν ζητήματα πολεοδομικής φύσεως.

Κι ενώ το Π.Δ μπαίνει στην τελική ευθεία για έγκριση πλέον, επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν με 50% έκαστος η Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και συμφέροντα της οικογενείας του φαρμοκοβιομήχανου Βασίλη Κάτσου, εξαγόρασαν σήμερα το 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση