HomeHL-9Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιώργη Κλάδου

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιώργη Κλάδου

Έφυγε σε ηλικία 94 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Ανωγείων, Γιώργη Κλάδου σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέδωσε συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμβληματική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

 «Αποχαιρετάμε μια εμβληματική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αριστεράς, τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Γιώργη Κλάδο.Η ζωή του Γιώργη Κλάδου σφραγίστηκε από τη συμμετοχή του στους δημοκρατικούς αγώνες της γενιάς του, στην Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα κατά της δικτατορίας. Ο Γιώργης Κλάδος άνοιξε δρόμους και άφησε το στίγμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον Δήμο Ανωγείων, που αποτελεί υπόδειγμα αυτοδιοικητικής παρέμβασης για την ανάδειξη των παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δυνατοτήτων ενός τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένειά του»

Α. Ξανθός (υπουργός Υγείας): «Νιώθουμε την οδύνη για την απώλεια ενός σπουδαίο Ανθρώπου»

Η απώλεια του Γιώργη Κλάδου, αντιστασιακού και πρώην Δημάρχου Ανωγείων, μιας εμβληματικής μορφής της Αριστεράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κλείνει σιγά-σιγά τον ιστορικό κύκλο μιας ολόκληρης γενιάς εμπνευσμένων ανθρώπων που στο διάβα της ζωής τους άφησαν το προσωπικό και συλλογικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία, στους θεσμούς, στην Πολιτική, στη χώρα.

Η ενεργός συμμετοχή του στην Αντίσταση στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και αργότερα στους δημοκρατικούς αγώνες της Αριστεράς, οι διώξεις και οι εξορίες, η μάχη για τη ζωή και τη δημιουργία σε συνθήκες σκληρές και δύσκολες, η διαρκής επαφή με τα γράμματα, η κοινωνικότητα και η επαφή με τους καθημερινούς ανθρώπους, σμίλεψαν μια προσωπικότητα επιβλητική, ευγενική, με καλλιέργεια, με οξύνοια, με πραότητα, με ευαισθησία αλλά και με μεγάλες αντοχές, με πολιτική ευφυΐα, βαθειά προοδευτική, με ανοιχτό μυαλό, με ανοιχτά μάτια και κυρίως με ανοιχτή καρδιά.

Ο Γιώργης Κλάδος τίμησε τα Ανώγεια, την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση, την Αριστερά. Έδωσε νέο περιεχόμενο, όραμα και αξία στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε με επάρκεια, με ήθος, εντιμότητα, αξιοπρέπεια, κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα για τους αδύναμους. Η προσωπική του διαδρομή και οι πράξεις του ήταν πάντα απολύτως συμβατές με το αξιακό, κοσμοθεωρητικό, ηθικό και πολιτικό του πρόταγμα. Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να μοιραστούμε μαζί του στιγμές συλλογικότητας και κοινής πορείας, νιώθουμε την οδύνη για την απώλεια ενός σπουδαίου Ανθρώπου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Μεγάλη η απώλεια του Γιώργη Κλάδου»

«Ο Γιώργης Κλάδος αφήνει πίσω του μια σπουδαία διαδρομή και μεγάλη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που  επί χρόνια υπηρέτησε με πάθος και εργατικότητα. Μεγάλη και σπουδαία ήταν και η προσφορά του στον χώρο της Αριστεράς, ο οποίος θα είναι πλέον φτωχότερος.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργη. 

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το έργο και την προσφορά του».

Ν. Ηγουμενίδης: «Αυθεντικός αγωνιστής και τέκνο των Ανωγείων»

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση μια εμβληματική μορφή της Αριστεράς και της Κρήτης. Αποχαιρετούμε τον Γιώργη τον Κλάδο που φεύγει σήμερα πλήρης ημερών, αλλά και πλήρης έργων.  Αποχαιρετούμε τον δάσκαλο που μέχρι το βαθύ τέλος, με τα άσπρα μαλλιά και την ζωντάνια του, κατόρθωνε να μεταλαμπαδεύει τα πιο υγιή και πιο αγνά υλικά ήθους και αξιοπρέπειας. Αυτό έκανε σε όλη του τη ζωή: Σφυρηλατούσε την πρόοδο και την συνέχεια του χαρακτήρα της επόμενης γενιάς αριστερών και αγωνιστών. Ως αυθεντικός αγωνιστής και τέκνο των Ανωγείων. Ως αυθεντικός εκπρόσωπος μιας ηρωικής γενιάς αγωνιστών. Ως δάσκαλος ήθους. Καλό ταξίδι σύντροφε».

ΠΑΣΟΚ: «Ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας»

 «Ο Γιώργης Κλάδος ήταν ένας αγωνιστής της δημοκρατίας, μια σπουδαία προσωπικότητα με σημαντική παρουσία και προσφορά στην Αυτοδιοίκηση.  Αφήνει πίσω του ανεξίτηλο αποτύπωμα συνέπειας  σε προοδευτικές  αρχές και αξίες αλλά και δημιουργικού έργου. Εκφράζουμε στην οικογένεια του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.»

Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι): «Έφυγε αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του»

Ο Γιώργης Κλάδος, ο «Δήμαρχος των Δημάρχων», έφυγε, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του όμως στην εποποιία της Αυτοδιοίκησης, των εθνικών και κοινωνικών αγώνων. Ενεργό μέλος της Εθνικής Αντίστασης, δεσμώτης και εξόριστος της Χούντας.

Πρωτεργάτης της ανανέωσης της Αριστεράς, ανήσυχος, καινοτόμος. Κατ’ εξοχήν ανοιχτών οριζόντων, γνήσιος κι απ’ τους πρώτους ευρωπαϊστές, πρωτοπόρους της ιδέας της περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής. Ακέραιος και συνεπής με τις αρχές και τους αξιακούς του κώδικες σε όλη του τη ζωή. Οπαδός της πειθούς, της συνεννόησης και της συναίνεσης, έχαιρε της γενικότερης αναγνώρισης και αποδοχής, πέρα από τα στενά όρια του πολιτικού του χώρου. Εραστής της Αυτοδιοίκησης, ώθησε καθοριστικά με το όραμα και τη δράση του την αναβάθμισή της, την ενίσχυση του αναπτυξιακού της ρόλου, την ανάδειξη του πολιτιστικού και κοινωνικού της ρόλου. Ως ένας από τους λίγους αναμορφωτές της Αυτοδιοίκησης υπήρξε Δάσκαλος όλων μας. Θα τον θυμόμαστε όλοι μας, κυρίως όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να «θητεύσουμε» δίπλα του. Η γενική αναγνώρισή του ας μετριάσει την οδύνη της Βαγγελιώς (σύντροφο και στυλοβάτη του), της Ρηνιώς και της Μαρίας του.

Γ. Κουράκης (πρώην δήμαρχος Ηρακλείου): «Έμεινε όρθιος σε δύσκολους καιρούς»

Ο Γιώργος Κλάδος υπήρξε ένας αγωνιστής τη ζωής, που έμεινε όρθιος σε δύσκολους καιρούς υπερασπιζόμενος τα ιδανικά και τις αξίες ης Δημοκρατίας. Παράλληλα υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και μαζί με άλλους Δημάρχους συνέβαλε στο να αποκτήσει ο θεσμός νέες αρμοδιότητες και νέες λειτουργίες. Έφυγε από τη ζωή τιμημένος και από την κοινωνία της γενέτειράς του, τα Ανώγεια, και από την κοινωνία του Ηρακλείου, όπου σταδιοδρόμησε επαγγελματικά. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια  στους οικείους του.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑΕ Ηρακλείου: «Αγωνιστής της Αριστεράς»

Τον αγωνιστή της Αριστεράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αγώνες στους δύσκολους καιρούς Γιώργη Κλάδο, αποχαιρετά η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ζ. Καλογεράκης (δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος): «Τεράστια η συμβολή του Γιώργου Κλάδου στην αυτοδιοίκηση»

Ο Γιώργος Κλάδος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα με τεράστια συμβολή στη αυτοδιοίκηση και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη διάρκεια της πολυετούς επιτυχημένης προσφοράς του, υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ουσιαστική συμμετοχή σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και σηματοδότησε μια άκρως επιτυχημένη διαδρομή, που αποτέλεσε για όλους μας υπόδειγμα τιμής και αξιών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση