HomeHL-GreeceDer Tagesspiegel: Ο Τσίπρας εξαγγέλλει τη μεγάλη στροφή

Der Tagesspiegel: Ο Τσίπρας εξαγγέλλει τη μεγάλη στροφή

«Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η πόρτα της εξόδου είναι εκεί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τον τελευταίο προϋπολογισμό στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος» γράφει η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel και σημειώνει: «Η πλειοψηφία είναι οριακή, αλλά διατηρείται για μια ακόμα φορά: με 153 βουλευτές η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας πέρασε τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος από το Κοινοβούλιο. Θα είναι ο τελευταίος υπό την εποπτεία των πιστωτών. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η πόρτα της εξόδου είναι εκεί.

Γι’ αυτό προσπάθησε να πείσει ο Αλ. Τσίπρας από το πόντιουμ της Βουλής τους Έλληνες σε όλη τη χώρα. Πράγματι, τα μακροοικονομικά μεγέθη παραπέμπουν στη μεγάλη στροφή, ακόμα και αν αυτή δεν είναι αισθητή για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους με το συρρικνωμένο εισόδημά τους.

Οι εξαγωγές της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 3,8% ή 3 δισεκ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, πράγμα ορατό και στις συναλλαγές με τη Γερμανία – κυρίως λόγω των πωλήσεων σε φάρμακα, αλουμίνιο και αγροτικά προϊόντα. Ο κατασκευαστικός τομέας σημείωσε άνοδο 9% από το 2016. Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε ελαφρά, ενώ η ανεργία σημειώνει σταθερή μείωση: από τους 921.800 δηλωμένους ανέργους τον περασμένο Αύγουστο, σε 886.000 στον Σεπτέμβριο και σε 824.500 τον Οκτώβριο. Και αυτό, παρά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, με 20%, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση