Αναστάτωση επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ανατολικής Κρήτης ο 56χρονος κρεοπώλης, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, μειώνεται η ποινή του σε 23 χρόνια. Επίσης, το δικαστήριο του επέβαλλε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Για το δεύτερο κατηγορούμενο, τον αδερφό του, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη.

«Το κρίμα στο λαιμό σου»

Στιγμές έντασης εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια με το άκουσμα της απόφασης όταν συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κλάματα και ύβρεις εναντίον των δικαστών.

Μάλιστα, ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, στρεφόμενος προς τους δικαστές φώναζε «το κρίμα στο λαιμό σου» ενώ αποκαλούσε τους κατηγορούμενους φονιάδες.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κρεοπώλη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη.

Για τον αδερφό του βασικού κατηγορούμενου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Ξυδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση