HomeHL-SportsΑστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του θεσμού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 9’ ο Βασιλακάκης.

Το ματς κρίθηκε με ένα γκολ που επετεύχθη πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το λάθος του Τριανταφυλλόπουλου ο Βασιλακάκης με σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Ατρόμητος είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, όμως ο Αθανασιάδης είπε «όχι» σε κεφαλιές του Βασιλακάκη (21΄) και του Χατζηισαΐα (37΄) και σε απευθείας φάουλ του Ουάρντα από πλάγια (56΄), ενώ στο 57΄ ο Ρισβάνης αστόχησε σχεδόν εξ επαφής.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Μανιά, που «νικήθηκε» σε τετ-α-τετ από τον Μίρκοβιτς, ενώ στο 60΄ έγινε μία απίστευτη φάση, με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου να βγαίνει εκτός περιοχής και να διώχνει σε πλάγιο άουτ, το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα, ο Μίρκοβιτς δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη εστία του, αλλά το σουτ του Μανιά έφυγε άουτ.

Ο σέντερ-φορ του Αστέρα έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στο 73΄, όταν επιχείρησε γυριστό μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Χατζηισαΐας έβαλε σωτήρια την κόντρα.

Οι Αρκάδες πίεσαν ως το τέλος για την ισοφάριση, αλλά ο Ατρόμητος κράτησε το 1-0 και πλέον έχει σαφές προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς, που θα γίνει μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Γκολ: 9’ Βασιλακάκης

Κίτρινες κάρτες: 
Τσουκαλάς, Ισνάλντο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Κ. Γιαννούλης – Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μίρκοβιτς

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (55΄ Ιγκορ), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Κ. Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Μαντίντα (46΄ Τόνσο), Καλτσάς, Ισνάλντο (74΄ Δουβίκας), Μανιάς.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): 
Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Δ. Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (87΄ Κυριακίδης), Κιβρακίδης, Μάντσον, Ντιγκινί (90΄+ Μενσά), Καρασαλίδης, Ουάρντα (90΄ Ούμπιντες).

Διαφήμιση
Διαφήμιση