HomeHL-9Συνεχίζονται οι απολογίες των … 82 για την εγκληματική οργάνωση

Συνεχίζονται οι απολογίες των … 82 για την εγκληματική οργάνωση

Δίκη με αριθμό κατηγορουμένων για ρεκόρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, η δίκη των συνολικά 82 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Κρήτη και είχε εκτείνει την παράνομη δραστηριότητά της και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα είχε εξαρθρωθεί στο Ρέθυμνο το 2014 από την τοπική ΕΛ.ΑΣ και λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων η εκδίκασή της έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, καθώς κανένα δικαστήριο στην Κρήτη δεν μπορούσε να φιλοξενήσει τη διαδικασία. Έτσι, με ειδική άδεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επιλεγεί χώρος του ΜΑΙΧ ως ο καταλληλότερος.

Χθες, κατά την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απολογήθηκαν περίπου 40 κατηγορούμενοι και σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι απολογίες τους. Θεωρείται δεδομένο ότι η δίκη θα διακοπεί και θα συνεχιστεί με το νέο έτος.

Οι 82 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ποικίλη δραστηριότητα, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εκβιασμοί, ληστείες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση