HomeHL-SportsΔιπλή παραίτηση με βολές προς τον Τσάλο από το Δ.Σ. του ΟΦΗ

Διπλή παραίτηση με βολές προς τον Τσάλο από το Δ.Σ. του ΟΦΗ

Αποχωρούν Κουμαντάκης και Ορφανάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. του ΟΦΗ απέστειλαν τη Δευτέρα  οι Μανόλης Κουμαντάκης και Μανόλης Ορφανάκης.

Οι δύο μέτοχοι σημειώνουν ότι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, καθώς εισπράττουν αδιαφορία από άλλα μέλη του Δ.Σ., ενώ ρίχνουν τα πυρά τους και στον Φώτη Τσάλο.

Μεταξύ άλλων τον κατηγορούν για τους οικονομικούς χειρισμούς του, αφήνοντας αιχμές, ενώ του προσάπτουν ότι ενεργεί σαν «biggest president» και έχει ως στόχο την αυτοπροβολή του.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης: «Ηράκλειο, 18 /12/ 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριοι μέτοχοι – Πρόεδρε της «ΠΑΕ ΟΦΗ 1925»,

Πριν από 2 χρόνια, όταν σταμάτησε να υφίσταται η «ΠΑΕ ΟΦΗ» , αναγεννήθηκε  από τις στάχτες της με τη συμμετοχή αρχικά 9 ανθρώπων – επιχειρηματιών της πόλης του Ηρακλείου –  και στη συνέχεια με τη συμμετοχή και άλλων μετόχων. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι παραπάνω μέτοχοι έχουν συνεισφέρει στο σύνολο περίπου € 2.000.000.

Τη σεζόν 2016 – 2017, ο ΟΦΗ 1925, που αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία του Εθνικού Πρωταθλήματος δεν κατάφερε να «ανέβει» στην Α’ Κατηγορία.

Παρά το υψηλό budget και τον σχεδιασμό αναδόμησης αποδείχθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό αποτυχημένος.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η τότε τεχνική ηγεσία, ενώ στην πορεία αποδείχθηκε παρά τις διορθωτικές κινήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, ότι το σύστημα ευνόησε συγκεκριμένες ομάδες, ενώ ο ΟΦΗ – όπως αποδείχθηκε –  ήταν εκτός προστασίας.

Η Β’ Κατηγορία αποδείχθηκε μια από τις πιο δύσκολες στο ποδόσφαιρο, καθώς έχει υψηλά έξοδα και ελάχιστα έσοδα.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έως τα τέλη Απριλίου 2017 η ομάδα να χρωστάει €660.000.

Με κοινή πρωτοβουλία δική μου (Μανόλης Κουμαντάκης) και του κυρίου Μανόλη Ορφανάκη και κοινές ενέργειες  προς τους υπόλοιπους μετόχους έγινε μια συνολική προσπάθεια για να βοηθήσουμε το οικονομικό μέλλον της ομάδας. Προκηρύξαμε λοιπόν μια αύξηση Μ.Κ. €650.000 και κατορθώσαμε να πάρουμε άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα για τη σεζόν 2017 – 2018.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2017, οι μέτοχοι ενίσχυσαν οικονομικά την ομάδα με επιπλέον €200.000 με αποτέλεσμα το χρέος της «ΠΑΕ ΟΦΗ» να μειωθεί στις €460.000.

Σημειώνεται ότι οτιδήποτε άλλο φημολογείται είναι ψευδές και ασύστατο και μπορεί να αποδειχθεί.

Από τότε η ομάδα έχει περιέλθει σε πολλή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Τότε σε μια συνάντηση μετόχων, σε μια ύστατη προσπάθεια οικονομικής ανάσας, κάποιοι μέτοχοι έφεραν ως επενδυτή στην ομάδα τον κ. Φώτη Τσάλο.

Ο κος Τσάλος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ενίσχυε οικονομικά τον ΟΦΗ με το ποσό των €300.000 εκφράζοντας την επιθυμία να αναλάβει την θέση του Προέδρου της Ομάδας.

Οι περισσότεροι εκ των μετόχων δεν γνωρίζαμε προσωπικά τον κ. Τσάλο, το ποιόν του χαρακτήρα του, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τη σχέση του με τη δικαιοσύνη και το παρελθόν του.

Τα παραπάνω στοιχεία συνέθεταν μια προβληματική κατάσταση, ωστόσο προβήκαμε στην αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης, καθώς δεν υπήρχε στην παρούσα φάση άλλη προτεινόμενη λύση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι τρεις μέτοχοι, – Μανόλης Κουμαντάκης, ο κ. Μανόλης Ορφανάκης και ο κ. Αντύπας Σηφάκης αποφασίσαμε να μετέχουμε στη διοίκηση με στόχο να διατηρούμε  τον έλεγχο, την ισορροπία, αλλά και την προώθηση των  συμφερόντων της ομάδας.

Συνεχίζοντας βέβαια να συνεισφέρουμε  οικονομικά και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι αφορά στις αποφάσεις που αναφέρονται στην ομάδα.

Την ίδια ώρα,  ο κ. Φώτης Τσάλος, με διάφορους τρόπους έβαλε μέχρι σήμερα το ποσό των €252.259 και έχει πάρει πίσω (παρακράτησε) επιταγές της ΠΑΕ αξίας €25.000 και μετοχές που του χάρισαν €49.076. Σημειώνεται ότι οτιδήποτε άλλο φημολογείται είναι ψευδές και ασύστατο και μπορεί να αποδειχθεί.

Οι μέτοχοι έβαλαν με διάφορους τρόπους το ποσό των €366.576 από την προκήρυξη της Α.Μ.Κ. και ξεκίνησε σταδιακά μια σοβαρή και συλλογική προσπάθεια με στόχο να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί η ομάδα.

Δυστυχώς, ενώ στήθηκε μια καλή ομάδα με καλή  τεχνική ηγεσία η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο στόχο αυτό, σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα.

Tο κεντρικό γήπεδο και το Βαρδινογιάννειο συχνά γινόταν σημείο συνάντησης ατόμων άγνωστων προς τους μετόχους που δεν είχαν σχέση με το χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ δήλωναν συνεργάτες του κ. Τσάλου.

Η ομάδα αντί να δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας με άλλες ομάδες, συμμαχίες και συνθήκες προστασίας, άρχισε να δημιουργεί απομονωτισμό, ο σεβασμός προς αυτον να μηδενίζεται και  ο πρόεδρος να ασχολείται με την αυτοπροβολή του, στα social media, με αστείες απειλές και προβολές «biggest President».

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια για χορηγίες από μεγάλες εταιρείες κι οι δεσμεύσεις του νέου Προέδρου  για οικονομική στήριξη της ομάδας κατέρρευσαν. Λες και η φυσική παρουσία του κ. Τσάλου απέτρεψε κάθε προσπάθεια για οικονομική διάρθρωση της ομάδας.

Συμπεριφορές πρωτόγνωρες δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα για τον ΟΦΗ και αυτό έγινε εμφανές και στη ψηφοφορία για την αντιπροεδρία της Football League.

Τα έσοδα από πέρυσι παρουσιάζουν μείωση, ακόμα και ο τομέας των διαφημίσεων.

Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των χορηγιών ήταν ανανεώσεις συμβολαίων με παρέμβαση δική μου ( Εμμ. Κουμαντάκη) και του κ. Μανόλη Ορφανάκη και ένα πολύ μικρός μέρος από τους συνεργάτες του κ. Φώτη Τσάλου.

Οι μέτοχοι παρά τον κορεσμό τους αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια προς την ομάδα μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν, να παραδώσουν εκβιαστικά  τις μετοχές τους στον κ. Τσάλο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσάλος αντί να προχωρήσει στην τήρηση της υπόσχεσης του και να καλύψει το υπόλοιπο οικονομικό ποσό για το οποίο είχε δεσμευθεί και να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο, ζητά με €227.229 έναντι €2.000.000 των παλαιών και νέων μετόχων, να τους παραδώσουν τις μετοχές εκβιαστικά. Οι συμπεριφορές αλαζονείας, ασυμβατότητας και αδιαφορίας προς το συμβούλιο, τους μετόχους και το προσωπικό έγιναν καθημερινό φαινόμενο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δυο γεγονότα:

1) ΜΠΟΥΤΙΚ ΟΦΗ

Μετά την απόφαση του ΔΣ συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια μπουτίκ του «ΟΦΗ 1925″ συστήνοντας μια εταιρεία με μετοχική σύνθεση το ΔΣ της ομάδας. Αντί αυτού ο κ. Φώτης Τσάλος αγνόησε την απόφαση του ΔΣ και προχώρησε στην ίδρυση δικής του εταιρείας εκμεταλλεύτηκε το όνομα της ομάδας για να καρπωθεί προσωπικά του συμφέροντα.

2) Η παρακράτηση από τον πρόεδρο κ Φώτη Τσάλο 3 επιταγών της ΠΑΕ ΟΦΗ , χωρίς να γνωρίζει κανείς την τύχη τους.

Δηλώνουμε ότι η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη και εφόσον οι  μέτοχοι και ειδικά αυτοί που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο δεν ενδιαφέρονται, εγώ ο Εμμανουήλ Κουμαντάκης και ο Εμμανουήλ Ορφανάκης παραιτούμαστε από το ΔΣ γιατί αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας και θεωρούμε ότι αν συνεχίσουμε να εκτελούμε τα χρέη μας ως μέτοχοι και ως μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, αυτό θα οδηγήσει στην έκθεση μας ως πολίτες και μέλη της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Παρόλα αυτά δηλώνουμε υπεύθυνα πως θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε σε κάθε βήμα την ομάδα του ΟΦΗ που χρόνια υποστηρίζουμε και αγαπάμε και θα παρέχουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τη βοήθειά μας όταν μας ζητηθεί.

Ευχόμαστε στην αγαπημένη μας ομάδα τον ΟΦΗ καλή επιτυχία στον στόχο της!

Με εκτίμηση

Μανόλης Κουμαντάκης

Μανόλης Ορφανάκης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση