HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συμμαχίες

Θεοδωράκης: Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συμμαχίες

Ομιλία στο συνέδριο της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι Έλληνες συνεχίζουν να υπερφολογούνται και ταυτόχρονα να έχουν ένα σπάταλο κομματικό κράτος. Συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, να έχουν ανασφάλεια με την παιδεία και την υγεία, να μην έχουμε δικαιοσύνη» τόνισε στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΝΔ ο Σταύρος Θεοδωράκης για να προσθέσει λέγοντας ότι για να αλλάξουν όλα αυτά, δεν αρκούν οριακές πλειοψηφίες. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, είπε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις, από μεγάλες συμμαχίες.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είπε ότι σήμερα πανηγυρίζουν για την έξοδο από την κρίση. «Πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που έβριζαν πριν λίγα χρόνια. Χτυπούν το σφυρί στη Wall Street και αισθάνονται ευτυχείς».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε λέγοντας ότι για να ξεκολλήσουμε από την κρίση χρειαζόμαστε μεγάλες προοδευτικές τομές στο Σύνταγμα, με μη κρατικά πανεπιστήμια εκτός όλων των άλλων.

Όπως και αλλαγές στο Δημόσιο, τη Δικαιοσύνη και φυσικά τον εκλογικό νόμο.

«Πρέπει να αλλάξουμε το δημόσιο και να εξαφανίσουμε το κομματικό κράτος»

Υπογράμμισε ακόμη, πως πρέπει να αλλάξουμε το Δημόσιο. «Και αυτή είναι ίσως η πιο απαιτητική δουλειά. Να εξαφανίσουμε το κομματικό κράτος. Να αξιολογήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους ικανότερουςκ αι όχι τους κομματικότερους».

Στη συνέχεια επανέλαβε κάτι που είχε πει και παλαιότερα. «Τα κόμματα που άσκησαν εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια θεώρησαν το κράτος και το δημόσιο λάφυρό τους. Είναι η αρχή του μεγάλου λάθους! Έχετε αναγνωρίσει κ. Μητσοτάκη την ευθύνη του κόμματος σας. Και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί.Πρέπει να είσαστε έτοιμοι για ένα νέο κράτος, χωρίς διακρίσεις» τόνισε

Οι πελατειακές οικογένειες, πρόσθεσε, είναι τεράστιες. «Οι κομματικές οικογένειες είναι τεράστιες. Και θα αντισταθούν. Δεν αρκούν λοιπόν τα λόγια. Χρειάζεται σχέδιο, δύναμη και τόλμη. Με πίστη στο κοινό καλό. Με πίστη στην αξιοκρατία».

«Ο λαϊκισμός συνεχίζεται»

«Ο λαϊκισμός συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Κανείς από αυτούς που κυβέρνησαν δεν είναι αθώος του αίματος. Δεξιός λαϊκισμός, κεντρώος λαϊκισμός, αριστερός λαϊκισμός.

Και τώρα έχουμε λαϊκισμό επί δέκα στα μικρά και τα μεγάλα της διακυβέρνησης», είπε.

Δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε στη συνέχεια, για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Δεν πρέπει να βασιστούμε στην απάτη της ελάχιστης αλήθειας, αλλά να πούμε όλη την αλήθεια. Έχουμε μια μεγάλη κοινωνική ευθυνη:αύξηση των θέσεων εργασίας – μείωση των φόρων».

Για να γίνουν αυτά όμως, είπε, χρειάζονται συγκρούσεις. «Να τα βάλουμε με βολεμένα συμφέροντα και προνομιούχες συντεχνίες».

«Πήραμε μια γενναία απόφαση με την Γεννηματά»

«Εμείς στο Ποτάμι πήραμε μια γενναία απόφαση. Να δημιουργήσουμε μαζί με την Φώφη Γεννηματά και την ΔΗΣΥ, το Κίνημα Αλλαγής, που συσπειρώνει κεντρώους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, κεντροαριστερούς. Και οδεύουμε προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα θέσει τους στόχους και θα προτείνει τις λύσεις. Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις, από μεγάλες συμμαχίες».

Κατέληξε λέγοντας ότι έχουμε διαφορετική πορεία και ο καθένας θα συνεχίσει την δική του πορεία. «Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι εδώ που έχει φτάσει η χώρα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις και περιχαρακώσεις ικανοποιούν τους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση