HomeHL-9ΒΙΝΤΕΟ: Μαρτυρία του ψυχιάτρου: Νόμιζα ότι πέθαινα

ΒΙΝΤΕΟ: Μαρτυρία του ψυχιάτρου: Νόμιζα ότι πέθαινα

Τι λέει στην κάμερα του cretapost μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάγκου μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Ο κ. Στριμπάγκος μιλάει στην κάμερα του cretapost και περιγράφει καρέ – καρέ όλα όσα έζησε από την ώρα που έφυγε από το ιατρείο του μέχρι την στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο.

«Δούλευα στο ιατρείο μου χθες το βράδυ και, όπως κάθε μέρα, τελείωσα τη δουλειά στις 8. Χαιρέτησα τη γραμματέα μου, κατέβηκα και πήρα το αυτοκίνητό μου που ήταν κάτω από το ιατρείο. Κινήθηκα 50 μέτρα προς τη θάλασσα για να κάνω αναστροφή σ’ ένα υπαίθριο παρκινγκ προκειμένου να γυρίσω στο ρεύμα ανόδου και να πάω προς το σπίτι μου. Καθώς έβγαινα από το παρκινγκ και η προσοχή μου ήταν στραμμένη προς το δρόμο δέχθηκα πυροβολισμούς. Είδα τις λάμψεις και άκουσα τα θραύσματα από τα τζάμια. Είδα τον εαυτό μου γεμάτο με αίματα ενώ δεν έβλεπα από το ένα μάτι εξαιτίας των θραυσμάτων και θεώρησα ότι με είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Νόμιζα ότι πέθαινα. Πάτησα γκάζι, έπεσα πάνω στο τιμόνι και κινήθηκα προς το φαρμακείο του κ. Παρασύρη. Δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες, ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο που με μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε ο κ. Στριμπάγκος.

giatros

Δεύτερη δολοφονική επίθεση σ’ ενάμιση μήνα

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ψυχίατρος ήταν η δεύτερη μέσα σ’ ένα μήνα.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος «το ίδιο σκηνικό» είχε επαναληφθεί κοντά στο σπίτι του.

«Ήταν η δεύτερη φορά που μου έστησαν ενέδρα. Πριν 1,5 μήνα είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό καθώς δέχθηκα δύο πυροβολισμούς σε ερημικό σημείο κοντά στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα σημείο που αναγκαστικά σταματάς για να ελέγξεις την κυκλοφορία. Εκεί άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον μου. Πιθανότατα όμως οι σφαίρες πήγαν πάνω από το αυτοκίνητο. Τώρα ήταν εναντίον μου καθώς η μία σφαίρα καρφώθηκε στο προσκέφαλο του οδηγού. Ήταν μεγάλη τύχη που είχε σκύψει στο τιμόνι», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Στριμπάγκος.

giatros1

Έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο ψυχίατρος έχει δεχθεί απειλές από ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο και έχει κατονομάσει στην αστυνομία.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο που μ’ έχει απειλήσει κατά το παρελθόν. Οι απειλές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ιδιότητά μου ως γιατρός. Μάλιστα, οι απειλές ειπώθηκαν στην αδερφή μου η οποία και μου τις μετέφερε. Της είχε πει το συγκεκριμένο άτομο ότι θα με σκοτώσει», επεσήμανε ο κ. Στριμπάγκος.

giatros2

Τι αναφέρει ο φαρμακοποιός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ψυχίατρο

Με απόλυτη ψυχραιμία ο Δημήτρης Στριμπάγκος αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του οδήγησε και έφτασε στο πλησιέστερο φαρμακείο.

Εκεί ήταν ο κ. Παρασύρης ο οποίος και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

«Γύρω στις 8.30 κι ενώ ήταν το φαρμακείο ανοιχτό μπήκε ένας κύριος, ψηλός με κουστούμι και γραβάτα, αιμόφυρτος από το μέτωπο μέχρι τα χέρια. Μας λέει ότι είναι ο Δημήτρης Στριμπάγκος και ότι τον πυροβόλησαν.  Εμείς του παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες και καλέσαμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ευτυχώς ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του», επεσήμανε σχετικά ο κ. Παρασύρης ενώ παράλληλα περιέγραψε και την εικόνα που αντίκρισε μόλις βγήκε έξω και είδε το αυτοκίνητο του ψυχιάτρου.

«Είχαν γαζώσει το τζάμι του οδηγού και του συνοδηγού και γενικότερα όλο το παμπρίζ», επεσήμανε ο κ. Παρασύρης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση