HomeHL-EconomyΕγκύκλιος Πετρόπουλου για συντάξεις κι επιδόματα αναπηρίας χωρίς περικοπές

Εγκύκλιος Πετρόπουλου για συντάξεις κι επιδόματα αναπηρίας χωρίς περικοπές

Τι ισχύει εάν οι δικαιούχοι αναλάβουν απασχόληση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχιση της καταβολής της σύνταξης αναπηρίας ή θανάτου και των προνοιακών ή άλλων επιδομάτων όσων προσώπων πάσχουν από αναπηρία λόγω ψυχικής πάθησης ή νοητικής υστέρησης ή συμπαθολογίας ψυχικής πάθησης και νοητικής υστέρησης με ποσοστό 50% και πάνω, εφόσον αναλαμβάνουν απασχόληση για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης, προβλέπει η εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο και σε εφαρμογή του άρθρου 23 του Ν. 4488/2017, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ:

– Η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης ή η αυτοαπασχόληση των προσώπων αυτών δεν θα επηρεάζει τη σχετική κρίση αξιολόγησης περί ανικανότητας για κάθε βιοποριστική εργασία κατά τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

– Η κρίση πιστοποιείται με γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας του αντίστοιχου Τομέα Ψυχικής Υγείας, η οποία θα ισχύει για τρία έτη.

  • Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται, πριν αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχοληθούν, να το δηλώσουν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση