HomeHL-9Δύο οι συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Δύο οι συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίστηκαν στις 11.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη δύο ανδρών, ενός 37χρονου αλλοδαπού και ενός 54χρονου Κρητικού προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για κατοχή και διακίνηση συνολικά 1.778 πακέτων λαθρίων τσιγάρων, 328 συσκευασιών λαθραίου καπνού, καθώς και 709 γραμμαρίων μικτού βάρους συσκευασμένου καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, άνδρες του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου σταμάτησαν για έλεγχο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν τρεις  χαρτόκουτες που περιείχαν 710) πακέτα τσιγάρων και 296 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών, καθώς και καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.068 πακέτα τσιγάρων, 32 συσκευασίες καπνού, 709 γραμμάρια μικτού βάρους συσκευασμένου καπνού για ναργιλέ και διάφορα καπνικά προϊόντα.

Οι λιμενικοί που έχουν αναλάβει και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, κατέσχεσαν επίσης το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, τρία κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.535 ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα, το σύνολο των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 11.011,75 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση