HomeHL-9Με δύο συγκεντρώσεις η 24ωρη απεργία στο Ηράκλειο

Με δύο συγκεντρώσεις η 24ωρη απεργία στο Ηράκλειο

Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν στη χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και ενάντια στη συνεχιζόμενη ύφεση.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που είχαν διοργανώσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκινούσε η συγκέντρωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

dav

Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Προηγήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε η πορεία που είχε διοργανωθεί από τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς.

Οι κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ειρηνικά, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις και επεισόδια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση