HomeHL-CultureΙδιώτες διέσωσαν την περίφημη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης

Ιδιώτες διέσωσαν την περίφημη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης

Μάζεψαν 50 εκατ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης εξασφάλισε 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός νέου ταμείου.

H ίδρυση του ταμείου αναμένεται να ανταποκριθεί σε μια «νέα εποχή οικονομικής σταθερότητας» και να διευκολύνει την άφιξη ενός νέου μουσικού διευθυντή το 2018.

Αυτή η συγκέντρωση των χρημάτων από δωρεές ιδιωτών πραγματοποιείται τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας προέδρου Ντέμπορα Μπόρντα (67 ετών), αποστολή της οποίας είναι να σταθεροποιήσει ένα σύνολο που βίωσε πολλές αναχωρήσεις τους τελευταίους μήνες και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Το ταμείο «θα θέσει τις βάσεις μιας μεγάλης εκκίνησης της διεύθυνσης του Jaap van Zweden και θα διασφαλίσει το μέλλον της φιλαρμονικής», δήλωσε η ορχήστρα σε ανακοίνωσή της.

Ο 57χρονος Ολλανδός Γιάπ φαν Ζβέντεν, γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στο κλασικό ρεπερτόριο και σήμερα επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ντάλας, θα αντικαταστήσει στην αρχή της σεζόν 2018-2019 τον ‘Αλαν Γκίλμπερτ, που διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης από το 2009.

«Οι δωρεές αυτές θα έχουν ισχυρή και άμεση επίδραση στη Φιλαρμονική, κυρίως επιτρέποντας ισορροπημένους προϋπολογισμούς κατά τις προσεχείς περιόδους», σχολίασε η Ντέμπορα Μπόρντα.

Μετά την άφιξή της, η Μπόρντα απέρριψε το σχέδιο ανακαίνισης του David Geffen Hall, της κεντρικής αίθουσας συναυλιών της Φιλαρμονικής, ο προϋπολογισμός της οποίας υπολογιζόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η Μπόρντα είχε ήδη διευθύνει τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, πριν αναλάβει τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής του Λος ‘Αντζελες την οποία μεταμόρφωσε μέσα σε 17 χρόνια που ήταν επικεφαλής της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση